Successos

trànsit

Detingut un conductor begut per un xoc a l'N-II a Vilamalla

Com que estava sota els efectes de l'alcohol, va declarar als Mossos que anava en direcció a la Jonquera, quan en realitat circulava en sentit sud

Va envair el carril contrari i va topar amb un camió

Els Mossos d'Esquadra van arrestar ahir el conductor d'una furgoneta Citroën Berlingo, qui circulava sota els efectes de l'alcohol, va envair el carril contrari i va col·lidir frontalment contra un camió a l'altura del punt quilomètric 747 de l'N-II, a Vilamalla. Els serveis d'emergències van rebre l'avís de l'accident pocs minuts abans de dos quarts de set del matí. Com a conseqüència de la topada, l'home que anava al volant de la furgoneta, amb placa de matrícula francesa, va quedar atrapat a l'interior i va patir ferides lleus. Per la seva banda, el xòfer del camió cisterna, que transportava vi, va resultar il·lès. Fins a la zona, s'hi van dirigir dues ambulàncies del SEM, nou patrulles de la Policia de la Generalitat i dues dotacions dels Bombers, que es van encarregar d'alliberar el causant de la col·lisió. L'imputat, Denis Gerard, de 49 anys i de nacionalitat francesa, va ser traslladat a l'hospital Josep Trueta, de Girona, on va ser atès dels diversos traumatismes que va sofrir. Els Mossos també li van efectuar la prova d'alcoholèmia, en la qual va marcar una taxa de 0,74 mil·ligrams per litre d'aire expirat –és a dir, que va triplicar el límit màxim permès–. Va quedar detingut com a presumpte autor d'un delicte contra la seguretat del trànsit perquè conduïa sota la influència de les begudes alcohòliques. A part de l'evidència dels resultats del test que li van practicar, quan els agents li van prendre declaració, l'acusat els va dir que quan es va desencadenar el xoc estava circulant en direcció la Jonquera, quan en realitat anava en sentit Girona. Mentre van durar les tasques de gestió de l'incident, els efectius van tallar en un primer moment la via en els dos sentits de la marxa i van desviar el trànsit per l'antiga N-II. Després, van obrir un carril, per on van deixar pas alternatiu fins a dos quarts de nou del matí, quan es va haver normalitzat la situació. Els operaris de Grues Padrosa de Figueres van retirar de la calçada tant la furgoneta com el camió cisterna, que no va patir cap fuita de la càrrega de vi que duia.

Un cas similar va tenir lloc el 8 de desembre a Campmany, on els Mossos van detenir Arnaud Michel Andre, un jove de 29 anys del municipi rossellonès d'Estagell, qui va provocar un accident i quadruplicava la taxa màxima d'alcoholèmia. A les set del matí, va xocar amb una furgoneta al quilòmetre 768 de l'N-II. El noi, que circulava en un turisme, es va incorporar a la via sense respectar la prioritat de pas de la furgoneta, els ocupants de la qual van resultar ferits lleus. L'arrestat, que no té antecedents, va declarar l'endemà als jutjats de Figueres, on es va ordenar la seva posada en llibertat amb càrrecs.

LA XIFRA

49
Anys
té el xòfer d'una furgoneta que va ser arrestat ahir. En la prova d'alcoholèmia va triplicar el límit permès.

LA DATA

08.12.12
Un jove francès
va topar contra un vehicle a Campmany. Va marcar una taxa d' alcoholèmia d'1,11 mg/l.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.