Successos

Morella es concentra per a exigir a la Generalitat que pague el deute

Els veïns de Morella responen a la crida de la Mesa Municipal d'Afectats pels Impagaments per la Generalitat per a reclamar els més de 4 milions d'euros que deu l'administració autonòmica al municipi

El veïnat de Morella ha respost a la crida de la Mesa Municipal d'Afectats pels Impagaments de la Generalitat i es van concentrar ahir a la plaça de l'Ajuntament per a reclamar a l'administració autonòmica que salde el deute que manté amb les institucions i col·lectius de la localitat.

En ella, l'alcalde de la ciutat, Rhamsés Ripollés, ha agraït “el suport i la solidaritat de tot un poble amb els col·lectius que es troben en una difícil situació pels impagaments de la Generalitat”.

La Mesa Municipal d'Afectats per la Generalitat està formada per l'Ajuntament de Morella, al què se li deuen més de 1,5 milions de subvencions d'obres ja executades, nòmines dels serveis socials o AEDLs entre altres, associacions, com les AMPAs o Assetmico, sindicats, com els agraris que reivindiquen el pagament amb explotacions agropecuàries, veterinaris rurals, empresaris, col·lectius d'àmbit comarcal, com l'Escola Taller, el Centre de Dia, treballadors, com els de la Residència, i persones a títol individual, amb els que l'administració autonòmica manté deutes.

L'objectiu de la Mesa és unir esforços per a reivindicar estes quantitats pendents de pagament, mostrar la solidaritat amb la difícil situació que travessen els col·lectius i visualitzar la problemàtica per a obtenir respostes.

Es calcula que la Generalitat Valenciana deu més de 4 milions a estos col·lectius, una xifra molt elevada tenint en compte que la localitat dels Ports té menys de 3.000 habitants. A més, també cal ressaltar que moltes d'estes agrupacions estan sol·licitant crèdits per poder subsistir, que han de tornar als bancs amb interessos. Per això, també s'exigix el pagament d'estos interessos de demora.

La concentració va començar amb el soroll de distints instruments i aplaudiments de tots els assistents. Han sigut moments emotius, en els que sense articular-se ni una paraula, els concentrats clamaven contra la injustícia dels impagaments. Tot seguit, l'alcalde s'ha dirigit a tots els presents per a agrair-los el seu suport i la seua solidaritat. Els representants de la Mesa també han llegit un manifest per a reivindicar el pagament del deute i denunciar la trista situació que estan vivint. La concentració ha finalitzat amb una recollida de firmes de suport a aquestos col·lectius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.