Successos

trànsit

Moren 58 persones en 48 accidents durant el 2012

El nombre de víctimes mortals de trànsit és inferior al de l'any passat, quan n'hi va haver 69

Es tendeix a la reducció, ja que el 2011 el nombre de morts ja va ser de 13 menys que el 2010

Cinquanta-vuit persones havien mort d'accident de trànsit des de començament d'any fins ahir, 30 de desembre, a les comarques gironines, segons les dades recollides per aquest diari. La xifra suposa una reducció en relació amb les víctimes mortals detectades durant l'any 201, quan n'hi va haver 69. És a dir, que el 2012 han mort 11 persones menys. Tenint en compte que la xifra de l'any passat ja suposava una disminució de 13 morts en relació amb les del 2010, quan n'hi va haver 80, tot apunta que es tendeix a una reducció del nombre de víctimes mortals d'accident.

Les 58 víctimes s'han produït en 48 sinistres mortals. El nombre d'accidents mortals també s'ha reduït respecte a l'any 2011, quan n'hi va haver 61. Aquest 2012, dos accidents han estat especialment greus pel que fa al nombre de víctimes: el que va passar el 19 de febrer al cinturó de ronda de Figueres, que va costar la vida de cinc persones que viatjaven en una furgoneta que es va encastar contra un camió, i el que va passar el 17 de juny a Vilobí d'Onyar, quan quatre joves ocupants d'un turisme van morir en xocar contra un mur i incendiar-se el vehicle.

Dimecres i dissabtes

L'anàlisi de les dades del 2012 demostra que els dimecres i els dissabtes han estat els dies de la setmana que han concentrat més accidents mortals. Dels 48 xocs mortals, 11 han estat en dimecres i 11, en dissabte. En tercer lloc hi ha els diumenges, que van concentrar 8 dels accidents, seguits dels dilluns (7). En dimarts es van produir 4 dels accidents, 4 van ser en divendres i 3, en dijous. L'any passat, el dia de la setmana que va concentrar més sinistralitat va ser el diumenge.

L'N-II, la més mortal

L'N-II és la via que ha concentrat més xocs mortals: 12, un d'ells amb 5 víctimes. Tres van ser a l'N-260, dos a l'AP-7 i 2 a la C-25. La resta es reparteixen en altres vies menys importants. Les víctimes mortals dels accidents detectades pel recull d'El Punt Avui (poden faltar víctimes que hagin mort passat temps de l'accident) inclouen també les persones que han mort en accident en vies urbanes, que no solen estar incloses en les estadístiques del Servei Català de Trànsit.

LES XIFRES

11
de les víctimes
mortals del 2012 viatjaven en moto i una era un ciclista.
6
de les persones mortes
van ser atropellades i 26 de les víctimes eren conductors de vehicles de quatre rodes.

La Selva és la comarca amb més accidents mortals

Analitzant per comarques, 14 dels accidents han passat a la Selva, 13 a l'Alt Empordà, 12 al Gironès, 4 al Baix Empordà, 2 a la Garrotxa, 1 al Pla de l'Estany, 1 a la Cerdanya i 1 al Ripollès.

Més del triple d'homes morts que dones

De les 58 víctimes mortals d'aquest 2012, 45 eren homes i 13, dones, cosa que suposa que els homes representen més del triple de les víctimes mortals en relació amb les dones.

El març, el mes amb més xocs mortals: vuit

El mes de març ha estat el que ha concentrat més accident mortals, vuit. En segon lloc se situa el mes de juliol, amb set sinistres mortals. Al febrer només n'hi va haver un, però amb cinc morts.

Una mitjana d'un mort cada sis dies a la carretera

La xifra de 58 persones mortes a les comarques gironines aquest 2012 significa que ha mort una persona cada sis dies, mentre que el 2011 la mitjana va ser d'un mort cada cinc dies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.