Successos

policial

L'històric ‘Miguelín' torna a atacar concessionaris

Els Mossos l'enxampen quan intentava robar a Palafrugell i Mont-ras

El llegendari Miguel Rodríguez Nogales, Miguelín, que es va fer famós els anys vuitanta, quan era un adolescent, per la seva passió per robar cotxes, va afegir la setmana passada dos nous casos al seu llarg historial delictiu. Després de ser condemnat l'estiu de 2010 a dos anys i mig de presó per un assalt a Figueres, Miguelín ha tornat a sortir al carrer i ha tornat a fixar com a objectiu dos concessionaris de cotxes del Baix Empordà, on actualment resideix. El primer succés va tenir lloc el 3 de gener, cap a tres quarts de deu del vespre. Una patrulla dels Mossos que passava per davant del concessionari Ford, a la carretera C-31, va veure un vehicle i un home davant de la porta del taller. Els agents es van aturar i van observar que aquest home, amb l'ajuda d'una pedra de grans dimensions, estava trencant la porta de vidre de l'establiment amb la intenció d'entrar-hi. Els Mossos van dirigir-se al lladre, qui va reconèixer que es volia emportar un elevador que havia vist dins de l'establiment, segons van explicar ahir fonts policials. Després d'identificar l'home, els agents el van detenir com a presumpte autor d'un robatori amb força en grau de temptativa. El detingut va passar el dia 4 de gener a disposició del jutjat de la Bisbal, el qual va deixar-lo en llibertat amb càrrecs. Però es dóna la circumstància que a l'endemà, dia 5 de gener, els agents van tenir coneixement que el concessionari Fiat de Palafrugell hi havia hagut una altra temptativa de robatori. En aquest cas, els mossos van comprovar que algú havia trencat el vidre principal però no havia aconseguit entrar a l'interior de l'establiment. Els agents van iniciar una investigació i van trobar indicis concloents que permetien relacionar Miguelín amb el cas. Ahir els agents van localitzar i detenir l'home a la Bisbal, acusat d'un delicte de robatori amb força en grau de temptativa. El detingut passa avui a disposició judicial.

El mite de Miguelín va néixer a la dècada dels vuitanta, quan un vailet adolescent feia anar de corcoll la Guàrdia Civil després d'emportar-se cotxes dels concessionaris i tallers i conduir a gran velocitat fins a estavellar-los. Ràpidament es va fer córrer que Miguelín i El Vaquilla eren com dues vides paral·leles, cosa que els familiars de Miguel Rodríguez sempre han desmentit. La seva carrera delictiva ha fet que hagi estat més de 20 anys en centres penitenciaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.