judicial
Un jutge ordena que Justin Hapi vagi a la presó
Denega el recurs presentat per l'advocat del mag dels bitllets tintats per un cas d'estafa a Llagostera
El jutjat penal número 2 de Girona ha denegat el recurs que havia presentat l'advocat Joan Pere Zapata per la suspensió de la pena de dos anys de presó que havia dictat contra Justin Hapi, el mag dels bitllets tintats. El jutjat li va imposar l'abril passat una condemna de dos anys de presó per haver estafat mitjançant aquest truc 40.000 euros als propietaris de Construccions Toni i Quim Ribes de Llagostera. Hapi va enganyar els dos empresaris, que són germans, amb l'ajuda de Carlos Dugre, que va ser condemnat a divuit mesos de presó. El veí de Salt va fer creure que convertiria simples papers en bitllets de curs legal, i que els aniria multiplicant embolicant-los amb paper d'alumini i cotó fluix, i aplicant-hi un líquid.
El 12 de desembre del 2012 el lletrat de la defensa va presentar un recurs en què al·legava que Hapi era “un delinqüent primari”, o sigui, que llavors no tenia cap antecedent previ. És per això que sol·licitava la suspensió de la condemna. Però el 3 de gener del 2013 el jutjat penal va formalitzar una diligència d'ordenació en què denegava el recurs perquè es va presentar fora del termini previst. Tot i així, la decisió no és ferma i l'advocat de Hapi pot presentar un recurs d'emparar a l'Audiència de Girona.
El cas de Llagostera
El 2009, Hapi i Dugre es van posar en contacte amb els constructors de Llagostera amb la falsa intenció de comprar un solar. Els estafadors van dir als paletes que pagarien el terreny amb diner blanquejat i que obtindrien els bitllets de curs legal transformant uns papers tintats. Primer van fer una demostració amb un bitllet de 50 euros i posteriorment els germans Ribes van donar 40.000 euros als acusats perquè els transformessin.
Condemnat per l'estafa de 37.000 euros a Figueres
L'Audiència de Girona va condemnar Hapi el mes d'abril a dos anys i quatre mesos de presó per haver estafat, l'any 2009, 37.000 euros als germans Alexandre i Josep Maria Font, responsables de Transgrues Font de Figueres. L'acusat va contactar amb ells per comprar-los maquinària per enviar a Guinea. La transacció s'havia de fer a través de la transformació d'uns papers tintats en diners de curs legal. Després de fer-los-en una demostració, van quedar per la setmana següent, per tal que li entreguessin 29.500 euros en bitllets de 500, que Hapi multiplicaria per dos. Uns dies més tard, va obtenir dels empresaris 7.500 euros més, i, finalment, tres ingressos, de 2.400, 1.000 i 700 euros. El 2011, en canvi, un jutjat penal el va absoldre de l'estafa de 5.000 euros el 2006 a l'amo d'un bar d'Anglès on no hi havia empremtes seves.