Successos

seguretat

Assalten un súper de Breda i hi roben uns 10.000 euros

Tres encaputxats armats van atacar el caixer amb una defensa elèctrica, van encanonar l'encarregada per fer-li obrir la caixa forta i van fer estirar els clients en un racó de l'establiment

Tres encaputxats armats amb un ganivet, una pistola i una defensa elèctrica van protagonitzar diumenge al migdia un violent assalt al supermercat Spar de Breda i van fugir amb un botí de prop de 10.000 euros després d'aconseguir que l'encarregada els obrís la caixa forta, que és en un despatx al pis superior. L'establiment, inaugurat fa mig any, obre el diumenge al matí coincidint amb el dia de mercat al poble. Quan faltava mitja hora per tancar, el caixer, que era d'esquena a la porta, va sentir que algú cridava, en castellà: “Això és un atracament.” El caixer i la peixatera, que és a l'entrada mateix, van veure irrompre els tres homes amb el rostre tapat amb passamuntanyes i ulleres de sol. El primer pensament va ser que es tractava d'una broma o un dels típics comiats de solter. Però els intrusos aviat els van deixar clar que la cosa anava de debò apuntant a les costelles del caixer un gros ganivet. També el van obligar a donar-los els diners de la caixa enregistradora i va rebre descàrregues al pit amb la defensa elèctrica.

Mentre un dels assaltants arreplegava l'encarregada i la feia pujar al despatx on hi la caixa forta, un altre va ordenar a cinc clients i la peixatera que s'ajaguessin de bocaterrosa en un racó, darrere de les lleixes. Van fer un intent de lligar-los, però un comprador es va rebel·lar i al final només els van tenir estirats i vigilats per un dels encaputxats. Un client, fins i tot, va mantenir un combat dialèctic amb aquest lladre. “Jo això ho faig pels meus fills”, va proclamar l'atracador. “Jo pels meus fills treballo deu hores al dia”, li va replicar el client des de terra.

Mentre un dels encaputxats retenia els clients, els altres dos van pujar al pis de dalt amb l'encarregada i el caixer. Van encanonar la noia amb la pistola al cap i li van fer obrir la caixa forta, d'on van treure més de 9.000 euros, que van posar en bosses juntament amb el que havien arreplegat a baix. Després van fer seure a terra el caixer i l'encarregada, els van lligar les mans amb brides, els van tancar dins del despatx i van llençar la clau a baix. Van fugir corrents pel carrer Rovira, van tombar en direcció cap al carrer on hi ha la guarderia i van desaparèixer sense que ningú veiés si algun cotxe els esperava o si s'endinsaven al bosc.

Els treballadors apunten que va anar de minuts que l'agent de la guàrdia municipal no els atrapés in fraganti, ja que va ser alertat per la carnissera i una altra empleada, que van sortir per la part del darrere del supermercat sense que els atracadors se n'adonessin. La carnissera, que té el seu lloc al final de l'establiment –al costat oposat de l'entrada i la caixa–, va poder veure un dels homes encaputxats al costat de la carnisseria i va optar per fugir. El mateix va fer una altra companya de feina que també va escapar de la vista dels lladres. Van sortir per la zona del moll de càrrega i van trucar ràpidament a la policia.

Una clienta que era prop de la carnisseria també es va lliurar dels assaltants perquè, quan els va sentir cridar que hi havia un atracament, va llançar el moneder sota unes lleixes i ella es va anar a amagar. Quan els lladres van ser fora, una altra clienta que va trobar la clau que havien llençat va alliberar l'encarregada i el caixer i els va ajudar a deslligar-se. L'encarregada va haver de ser traslladada a l'hospital per una crisi d'ansietat.

LA DATA

13.01.13
Va tenir lloc l'atracament
al súper Spar de Breda. Els lladres hi van entrar pels volts de la una del migdia.

Atracament gravat i no visionat

El supermercat disposa de càmeres de seguretat que van gravar els atracadors, però de moment les imatges no s'han analitzat perquè les claus del sistema d'enregistrament les té l'anterior empresa que gestionava el local. Els treballadors creuen que els assaltants són joves, si bé no els podrien reconèixer perquè anaven molt tapats i, a més, duien guants. Els Mossos d'Esquadra han interrogat una dona que afirma que va veure tres nois sospitosos abans de l'atracament rondant pels volts del supermercat per veure si es poden identificar, ja que aquesta testimoni diu que al carrer no portaven la cara tapada. També analitzen si alguna altra càmera els va captar quan encara no s'havien cobert els rostres. Se sospita que tenien l'atracament ben planificat i no es descarta que uns dies abans haguessin enviat algú fent-se passar per client per prendre vistes i comprovar la situació del despatx.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.