Successos

Assalt violent a un llenyataire en un bosc de Palafrugell

Dos joves armats amb un pal van abordar l'home, el van fer caure a terra i li van sostreure diners i efectes personals

Els Mossos han arrestat els lladres

Roben en set cases de Torroella en una sola nit

Els acusats són dos veïns de Palafrugell, de 21
i 23 anys

Els robatoris continuen sense fre a les comarques gironines. A més dels tres assalts perpetrats la setmana passada en habitatges del Baix Empordà, uns lladres també van atacar violentament un home en un bosc de Palafrugell. El succés va tenir lloc el dia 14, a quarts de cinc de la tarda. La víctima, de 73 anys, estava tallant llenya amb una serra en una zona propera a l'autovia que va de Palafrugell a Calella. Dos joves, armats amb un pal de fusta, van abordar el denunciant, li van donar una forta empenta i el van fer caure a terra. Li van exigir que els entregués tot el que portava a sobre i els va acabar lliurant diversos efectes personals, entre els quals hi havia la seva cartera. Hi duia diners, però se'n desconeix la quantitat. Ja amb el botí, els dos nois van fugir corrents. L'afectat, que a causa de l'agressió va patir contusions a les cames i al maluc, va presentar la denúncia als Mossos d'Esquadra. Van assumir la investigació agents de la comissaria de la Bisbal d'Empordà. Van ensenyar a la víctima fotos d'alguns sospitosos. L'home en va reconèixer un, que havia actuat amb la cara descoberta, mentre que l'altre anava amb un barret i una bufanda. Gràcies a aquesta pràctica, i a la recollida de vestigis, la policia va identificar els autors. Un d'ells, precisament, el van poder arrestar el mateix dia del robatori. L'acusat és Ahmed Dazdaz, un veí de Palafrugell, de 23 anys i de nacionalitat marroquina.

La investigació tan sols es va allargar 4 dies més, quan els efectius van detenir el seu còmplice: Mohamed Darkaoui, un jove de 21 anys, també resident a Palafrugell i de nacionalitat marroquina. Tots dos arrosseguen antecedents –l'un en té set i l'altre, quatre i, en el seu historial, hi consta la comissió d'altres robatoris–. En seu policial, un dels arrestats va confessar els fets, mentre que el seu company els va negar. Van passar a disposició judicial al jutjat de guàrdia de la Bisbal d'Empordà, on després de declarar van quedar en llibertat amb càrrecs.

Persianes forçades

Els Mossos també mantenen oberta una investigació per localitzar els responsables d'una onada de robatoris amb força en domicilis de la urbanització Poblat de Santa Caterina de Torroella de Montgrí. Dissabte passat a la nit, els lladres van entrar en set habitatges –formen part de la comunitat 152 cases, la majoria de les quals són segones residències–. Els immobles afectats són adossats de planta baixa més un pis i són als carrers Solsonès i Osona. Van accedir a l'interior quan no hi havia els seus inquilins. Hi van irrompre per la part de baix, que dóna al jardí. Van apujar les persianes d'unes portes amb finestra. Van arrencar els llistons i van treure els vidres. L'endemà al matí, un veí de la urbanització que havia sortit a passejar es va adonar dels fets. Aquest testimoni va donar la veu d'alerta tant a la policia local de Torroella com als Mossos de la Bisbal d'Empordà. Els agents van fer la inspecció ocular dels domicilis, on van sostreure, entre altres coses, aparells electrònics i bicicletes. De moment, cinc dels set propietaris perjudicats ja han presentat denúncia. Als veïns els consta, a més, que des del desembre uns desconeguts havien obert almenys sis immobles més de la urbanització.

14.01.13
va tenir lloc el robatori a un home de 73 anys, a prop de l'autovia que va de Palafrugell a Calella. Els acusats li van provocar lesions a les cames i al maluc.

Un sospitós de l'assalt a Comas fuig al Marroc

Tura Soler/ G.Pladeveya

La investigació pel cas de l'assalt mortal el passat 18 de novembre a la casa del president de la patronal gironina, Jordi Comas, continua de forma intensa però no avança. Una informació va assenyalar com a possible implicat en l'assalt un home marroquí resident a la zona, però els mossos li han perdut la petja perquè després de l'assassinat es va traslladar al Marroc. Com que a l'escenari del crim no es van trobar empremtes, petjades o restes biològiques que puguin servir per a una identificació científica dels delinqüents, es confia que les restes biològiques que es van extreure de les ungles de la víctima (que va esgarrapar als lladres) aportin una cadena d'ADN. De moment, però, els laboratoris no han aportat els resultats de les mostres que els van enviar els forenses i que en cas que s'extregui un perfil genètic serien concloents. Com que els assaltants anaven encaputxats, l'esposa de Comas, Carme Hospital, que també va ser víctima de l'assalt, no es veu capaç de poder-los identificar encara que els posin al davant en una roda de reconeixement. El que sí va percebre Hospital va ser que, al seu parer, els tres lladres, que la van obligar a obrir la caixa forta, parlaven en àrab entre ells. En aquest cas, els investigadors difícilment podran comptar amb la identificació per part de la víctima, a diferència dels assaltants de tres cases a Vilobí d'Onyar, Vallcanera (Sils) i Sant Feliu de Buixalleu. Com que van actuar a cara descoberta, almenys dos d'ells, ara empresonats, han estat reconeguts per les víctimes amb roda de reconeixement i/o a través de fotografies. Els mossos també es van posar sobre la pista d'aquests sospitosos (el veneçolà Hernán Felipe Hernández, l'hondureny César Augusto Osorio i el colombià José Epifanio Manuel Díaz Peña) a partir de la informació facilitada per un confident, que ha estat declarat testimoni protegit en la causa. Ara s'està investigat si aquest grup de sud-americans han perpetrat cap altre robatori violent, com ara el de Campllong.

Una quinzena de càmeres en urbanitzacions

L'Ajuntament de Platja d'Aro va encarregar l'any passat a una empresa de seguretat l'elaboració d'un projecte sobre quin nombre de càmeres de vigilància seria idoni instal·lar al terme, així com les zones on s'haurien de col·locar. El document, que ja es troba pràcticament enllestit, proposa ubicar-ne una quinzena als principals accessos d'entrada i sortida a les urbanitzacions; i entre set i deu més al centre del municipi. D'aquestes darreres, algunes se situarien a l'avinguda s'Agaró, que és l'eix comercial més important de la població, i d'altres al passeig marítim, on hi ha la casa del president de la FOEG, Jordi Comas. Una vegada estigui acabat l'estudi, que s'elabora en col·laboració amb la policia local, es farà arribar a la comissió de videovigilància de la Generalitat, on és necessari que s'hi doni el vistiplau per poder tirar el projecte endavant. En la junta de seguretat extraordinària de demà a Platja d'Aro, l'alcalde, Joan Giraut, demanarà als representants d'Interior que, un cop el govern català rebi la proposta, acceleri el procés de resposta per reforçar la seguretat al terme el més aviat possible. En el capítol d'inversions per enguany, l'Ajuntament ha inclòs 200.000 euros per a la instal·lació de càmeres. S'estudia, a més, que la policia local dugui a terme una nova edició de la campanya informativa que van efectuar a l'estiu, i que inclou consells bàsics de seguretat per evitar ser víctimes de robatoris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.