Successos

policial

Una veïna de Girona simula sis robatoris violents

En tots els casos la suposada víctima havia cobrat el valor dels objectes sostrets de la companyia asseguradora

La dona té nombrosos antecedents per haver fugit de benzineres sense pagar

Els Mossos d'Esquadra han denunciat aquest mes de gener Josefa Manzano Ortega, una veïna de Girona, de 57 anys, per haver simulat ser víctima de sis robatoris violents. Aquesta imputació és el resultat d'una investigació oberta arran de la comprovació que una mateixa dona, entre 2009 i 2013, havia presentat sis denúncies per robatoris amb violència i intimidació a la via pública. Els fets falsament denunciats teòricament havien passat durant els mesos de març i desembre de 2009, el desembre de 2010, el març i desembre del 2011, i a principis d'aquest mes de gener.

Segons les denúncies, tots els casos s'haurien produït d'una manera molt similar. La descripció de l'autor era sempre la mateixa i sense cap tipus de precisió. A més, sempre denunciava que li havien sostret objectes de l'interior del vehicle quan acabava d'efectuar una compra o portava objectes de gran valor. El valor dels objectes sostrets era d'entre els 3.000 i els 770 euros; la majoria dels suposats objectes robats eren joies, diners i mòbils. En la majoria dels casos la dona va denunciar que es tractava d'un grup de sud-americans –que mai els sabia descriure– que l'atacaven de sorpresa mentre col·locava els objectes de valor que havia comprat en el seu vehicle o mentre passejava pel carrer. Els suposats desconeguts l'abordaven a peu, en moto o en bicicleta, i casualment mai no hi havia cap testimoni que corroborés el succés.

La darrera denúncia es va presentar el 10 de gener passat. En aquesta ocasió, la dona va denunciar que l'havien robada amb violència i intimidació després d'haver estacionat el vehicle en un pàrquing públic de la zona de Pedret de Girona. Segons la denúncia, un home la va abordar per l'esquena i la va intimidar amb un objecte punxant. Seguidament, la va fer caure al terra i li va sostraure la bossa de mà, en què hi havia la documentació personal i joies valorades en uns 2.000 euros. Els investigadors han comprovat que la suposada víctima havia cobrat el valor dels objectes sostrets de la companyia asseguradora. En total va cobrar més de 6.000 euros en concepte d'indemnització pels robatoris.

Les investigacions també van poder determinar que la dona té nombrosos antecedents per haver emplenat de benzina el seu vehicle i fugit de l'establiment sense pagar-la. Els fets delictius van tenir lloc en benzineres de Salt, Girona, Celrà i Palol de Revardit.

LA XIFRA

6.000
euros
hauria cobrat de la companyia asseguradora després d'haver denunciat els falsos robatoris.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.