Successos

narcotràfic

Un empresari i un assessor de Girona, detinguts per un comís de 120 kg de cocaïna

La droga va ser trobada en una nau de Riudellots de la Selva enmig d'un carregament de ferralla

Procedia de Colòmbia i va arribar per mar

La Policía Nacional va detenir dimecres l'empresari de Girona Bernabé González Sánchez, vinculat al món de les subhastes; l'assessor Francisco Casacuberta Frigolé (que gestiona Gabitec SL) i el seu fill, Xavier Casacuberta Capell, en relació amb els 120 quilos de cocaïna que van ser interceptats enmig d'un carregament de ferralla en una nau de Riudellots. Bernabé González gestiona l'empresa Metalls Ferrosos Bermas SL, dedicada al comerç de ferralla i metalls, amb seu a Aiguaviva, i tenia llogada una nau a Riudellots on dimecres la Policía Nacional va fer l'escorcoll amb gossos ensinistrats i va localitzar la droga. A part de Bernabé, que també té participació en una empresa d'assessoria i consultoria a Girona, i dels Casacuberta, la Policía Nacional també va arrestar com a mínim dues persones més: una de nacionalitat colombiana i una altra de dominicana, que haurien estat detinguts a Barcelona. Els arrestats a Riudellots van ser traslladats a la comissaria de la Policía Nacional de Girona, on divendres van ser interrogats (es van negar a declarar) i és previst que avui passin a disposició del jutjat d'instrucció número 4 de Santa Coloma de Farners, que instrueix la causa. La policia, segons indica l'ACN, ha fet escorcolls en domicilis dels sospitosos i ha comissat documentació, armes i diners, en quantitats no especificades. L'operació, que encara no està acabada, es porta a terme sota secret de sumari.

LES DATES

30.01.13
Van comissar
la droga i van detenir l'empresari i l'assessor gironins.
02.02.13
Passaran
a disposició judicial abans que s'esgotin les 72 hores de detenció.

LA XIFRA

120
quilos
de cocaïna van trobar enmig del carregament de ferralla a la nau de Riudellots

Entaforada en cilindres de ferro

La droga comissada procedia de Colòmbia i arribava per mar a destinacions portuàries enmig d'un carregament de ferralla i perfectament camuflada, entaforada dins de tubs cilíndrics, cosa que en va dificultar la detecció durant els controls, però no va enganyar l'olfacte dels gossos ensinistrats que van participar en l'escorcoll a la nau de Riudellots.

Fa unes setmanes, la Policía Nacional va fer una altre comís de cocaïna important al peatge de Maçanet. Va trobar 25 quilos de cocaïna en un cotxe que conduïa el veí de Lloret Yahia Sarhaoui. També van arrestar el veí de Lloret Albert Guirao.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.