Successos

judicial

Incineren finalment l'índia assassinada fa 13 mesos

Ajit Singh, el marit de la víctima i principal sospitós del crim, va poder assistir, emmanillat i custodiat pels Mossos, a la cerimònia que es va fer al cementiri d'Olot

Finalment, un any i un mes després de l'assassinat, el cos de la jove índia Manpreet Kaur va ser ahir incinerat segons el ritus sikh al cementiri d'Olot. A la cerimònia, hi va poder assistir, gràcies a l'autorització judicial, Ajit Singh, el marit de la víctima i principal acusat de l'assassinat de la seva dona Manpreet Kaur. Ajit Singh va ser excarcerat de la presó de Figueres amb l'autorització expressa de la jutgessa Ana Torres, que va atendre la petició que havia fet el seu lletrat, Rafel Berga. Ajit Singh, que va estar emmanillat tota l'estona, i custodiat per cinc mossos, va poder presenciar la cerimònia prèvia a la incineració. I a l'exterior, un contingent de Mossos d'Esquadra també van estar-se apostats fora de les instal·lacions del cementiri i van tallar el trànsit com a mesura de seguretat mentre durava la cerimònia. La presència policial no prevista a l'entorn del cementiri va posar en alerta l'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas, que es va presentar corrent al cementiri per saber per què hi havia tanta presència policial. Llavors va ser informat que s'estava celebrant la cerimònia funeral per Manpreet Kaur, que només va tenir la presència de familiars del marit de la noia, ja que els seus parents consanguinis són a l'Índia. A la cerimònia, no hi va assistir Gurjeet Singh, el cunyat de la noia assassinada i que està a la presó amb el marit, també acusat del crim.

Els familiars d'Ajit i Gurjeet Singh seran els encarregats d'anar a retirar les cendres. Ahir, els familiars dels dos homes van tornar a reiterar que estan segurs de la seva innocència i es van mostrar convençuts que un cop jutjats seran declarats innocents, quedaran en llibertat i que llavors serà el marit, tal com correspon, qui durà les cendres a l'Índia.

La cerimònia funeral i d'incineració de la jove índia es va realitzar després que el cos hagués estat tretze mesos al dipòsit de cadàvers de l'Institut de Medicina Legal (IMLC) de Girona i després que el cap dels forenses gironins, Narcís Bardalet, hagués fet almenys dues queixes als jutjats demanant que s'accelerés la inhumació del cos de Manpreet Kaur (que té el rècord de permanència al dipòsit) perquè els suposava un problema d'espai i també de salut pública. El cos ja feia mesos que estava embalsamat i congelat a 17 graus sota zero i ahir, abans de fer la cerimònia de rentat, es va haver de procedir a descongelar-lo. El jutjat feia mesos que havia autoritzat l'enterrament, però fins ahir la família no va fer el funeral.

LA DATA

24.01.12
Manpreet Kaur
va ser assassinada a casa seva a Olot mentre descansava després del torn a la fàbrica

Cosida a ganivetades a casa seva

Manpreet Kaur, mare d'un nen de 5 anys i treballadora de l'empresa Pagès Valentí de Sant Jaume de Llierca, va ser assassinada de múltiples ganivetades el matí del 24 de gener del 2012. L'avís de la trobada del cadàver el van donar Ajit i Gurjeet Singh quan al migdia van arribar a casa després de fer el seu torn a la fàbrica d'embotits Puigvert, situada a uns 200 metres de l'habitatge. Ells van assegurar que en arribar a casa per dinar es van trobar la noia morta. Però els Mossos des d'un primer moment van dirigir les sospites cap a ells dos i passats uns dies, quan les proves d'ADN van confirmar que no s'havien trobat perfils genètics de ningú aliè a la família a l'habitatge, Ajit i Gurjeet van ser detinguts i empresonats acusats d'assassinat. Ells sempre s'han declarat innocents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.