Successos

judicial

Arxivat el cas de blanqueig contra l'amo del Paradise

El fiscal i la jutge argumenten que, si José Moreno va ser absolt de prostitució pels afers de l'Edén i l'Eclipse, s'esvaeix el delicte de blanqueig perquè ja no es pot considerar que el capital fos il·lícit

El jutjat d'instrucció número 4 de Girona ha dictat el sobreseïment del procediment per blanqueig de capital que seguia contra José Moreno Gómez, l'amo del club Paradise, i que havia obert després que l'octubre del 2008 la policia va imputar Moreno per prostitució i afavoriment de la immigració il·legal arran d'unes operacions dutes a terme als club Edén, de Malianta, (ara ja tancat) i Eclipse, de Mont-ras. La jutgessa Gemma Garcés ha dictat el sobreseïment, tal com havia demanat el lletrat Lluís Frigola, que defensa els interessos de Moreno, després que un informe de la fiscalia també es manifestés favorable a l'arxivament.

El fiscal es basa en la sentència de l'Audiència de Girona del març del 2012 que va absoldre José Moreno i altres acusats del delicte de prostitució, tot i que se'ls va condemnar per afavoriment de la immigració clandestina. El fiscal argumenta que el blanqueig de capital ha de tenir un nexe amb l'activitat il·lícita que hauria generat aquests ingressos i que en el cas de Moreno, segons argumentava la policia, era l'explotació sexual de dones als dos bordells. “Després de la sentència, la pressuposició de què partia la investigació, l'origen il·lícit dels béns dels imputats, ha desaparegut. Si la major part dels diners els obté José Moreno a través de l'activitat desenvolupada en els clubs, segons es dedueix dels informes de la policia, i aquesta activitat no ha estat considerada delictiva, segons la sentència de l'Audiència, la conclusió a què s'ha d'arribar és que no hi ha suficients dades per afirmar que el patrimoni de José Moreno tingui origen en una activitat delictiva”, conclou el fiscal.

LA DATA

25.01.13
El jutjat
dicta el sobreseïment de la causa per blanqueig de capital contra José Moreno

Paradise en calma després de les amenaces

El club Paradise de la Jonquera ha viscut dos mesos en calma després que durant les festes de Nadal i Cap d'Any fos objecte d'amenaces i intents d'atemptat que van suposar que el local hagués de ser desallotjat en dues ocasions. La primera, quan uns encaputxats van deixar davant del bordell un cotxe robat amb dinamita de la Segona Guerra Mundial, i l'altra, la nit de Cap d'Any, en què van trucar als Mossos per dir que hi havia una bomba.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.