Successos

Tretze assalts en 37 dies a les comarques gironines

Els lladres no s'aturen per més mitjans policials que es destinin a tenir-los a ratlla. Des del 22 de gener, quan els Mossos van posar al més alt nivell l'alerta contra els lladres violents, s'han perpetrat 13 robatoris amb violència a habitatges a poblacions gironines. Això vol dir que es perpetra un assalt cada 33 hores. Des del 22 de gener, segons fonts policials, els Mossos han realitzat un total de 1.955 controls i han identificat 3.567 persones i 1.867 vehicles. Des del 22 de gener, els Mossos han detingut quinze persones relacionades amb assalts violents, però, d'aquestes, només vuit han entrat a la presó. La primera tongada de detencions es va fer a Palafrugell i Santa Cristina d'Aro, i va suposar la detenció de cinc persones, a qui no es va atribuir cap robatori violent. A alguns d'ells se'la va imputar la receptació d'objectes robats, i, a altres, la planificació de l'assalt a un domicili d'uns empresaris, gent gran, propietaris d'una benzinera a Santa Cristina d'Aro. Aquests detinguts van quedar en llibertat després d'haver declarat davant del jutjat. Abans havien estat empresonats quatre homes, amb domicilis a Palafrugell i Palamós, als qui atribueixen estrebades amb violència a vianants, a Torroella i Palafrugell, i que els Mossos vinculen amb els altres detinguts per receptació, perquè se pressuposa que donaven sortida al material robat.

I aquesta setmana, en l'anomenada operació Mundo, els Mossos han detingut set persones. Quatre per l'assalt al mas Mundo de Llagostera i quatre més (a un dels detinguts se'l considera sospitós dels dos assalts) per l'assalt en un pis de l'edifici Beach Palace de Platja d'Aro. En aquest cas, només han estat empresonats els detinguts pel robatori a Platja d'Aro: Said Guessait, veí de Salt, i Joan Quer, Javier Jara i un altre home de nom Mohamed, tots tres veïns de Llagostera. En l'escorcoll a una casa de Llagostera, van comissar joies, 13 telèfons mòbils, monedes antigues i 240 plantes de marihuana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.