Successos

successos

Una dona mor a Roses en ser arrossegada per una onada

El seu marit també va ser engolit mar endins, però va poder sortir pel seu propi peu

Dos mossos es van llançar a l'aigua per rescatar-la

La víctima tenia 59 anys i era de nacionalitat francesa

Una gran onada va arrossegar ahir mar endins un matrimoni de nacionalitat francesa mentre passejava amb el seu nét de 12 anys per l'espigó de Santa Margarida, a Roses. Malgrat la ràpida actuació dels Mossos d'Esquadra, que van aconseguir rescatar la dona de l'aigua, i els esforços que van fer per reanimar-la, va morir a conseqüència d'una parada cardiorespiratòria. La víctima, de nom Sylvie, tenia 59 anys. S'havien desplaçat a Roses per passar-hi el cap de setmana, ja que disposen d'una segona residència al municipi.

El fatídic succés va tenir lloc a les set de la tarda. La família s'havia acostat a la bocana del port, quan el temporal va engolir els avis del menor, que va ser l'únic que va aconseguir no caure al mar quan els va sorprendre l'alt onatge. L'home va poder sortir pel seu propi peu de l'aigua sa i estalvi, i va donar immediatament la veu d'alerta, ja que la seva esposa continuava dins el mar. La policia local de Roses va rebre l'avís quan passaven dos minuts de les set de la tarda i, al seu torn, van comunicar els fets als Mossos d'Esquadra. Al cap de pocs minuts, va arribar a la zona una patrulla dels Mossos de la comissaria de Roses. Dos agents es van llançar a l'aigua i van aconseguir salvar la dona, que havia quedat inconscient.

La policia local va portar un desfibril·lador i, una vegada a terra, els efectius dels Mossos li van estar practicant maniobres de reanimació fins que va arribar la primera ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Durant una mitja hora, els sanitaris van continuar intentant reanimar-la, sense èxit. En les tasques de gestió del sinistre hi van participar una dotació dels Bombers de la Generalitat, una patrulla de la policia local, quatre dels Mossos, tres ambulàncies del SEM, efectius de Salvament Marítim i membres de la comitiva judicial, que van ordenar al vespre l'aixecament del cadàver. Els sanitaris del SEM van atendre els agents dels Mossos que s'havien llançat a l'aigua, ja que van patir hipotèrmia, així com alguna contusió i rascada de caràcter lleu.

Prohibit el pas a l'espigó

Protecció Civil manté l'alerta del pla Inuncat per l'estat de la mar a tot el litoral des de dimecres a causa de la pluja i el fort vent. El govern català va insistir ahir que les onades poden superar els quatre metres d'altura, i va aprofitar per recordar a la població que eviti acostar-se a les esculleres i als espigons per la seva perillositat en dies de temporal. Abans que tingués lloc el succés d'ahir a Roses, l'accés a l'espigó no estava prohibit, però al vespre es va decidir barrar-hi el pas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.