Successos

successos

Saquegen una quinzena de garatges d'un edifici a Anglès

Van aixecar dos pams del terra les portes metàl·liques i van entrar-hi arrossegant-se

Arresten un lladre a Girona que va ser vist mentre escalava per un bloc amb guants i una llanterna al cap

Uns desconeguts van rebentar ahir a la matinada les persianes d'una quinzena de garatges particulars situats a la planta subterrània d'un edifici del carrer dels Horts d'Anglès. Els lladres van irrompre al bloc després d'aconseguir obrir, sense causar desperfectes, una porta petita que dóna al carrer i que és al costat de l'accés per on entren els vehicles al pàrquing. A primera hora del matí, un veí de la comunitat va donar la veu d'alerta a la policia local, que al seu torn va avisar els Mossos d'Esquadra. Agents de seguretat ciutadana es van desplaçar a la propietat, on van dur a terme una primera inspecció i van requerir als afectats que no entressin als garatges fins que la policia científica no hagués arribat per mirar de trobar empremtes dels sospitosos. Per garantir-ho, els responsables de la comunitat van penjar papers informatius en què es demanava que ningú toqués res i que, per tant, els perjudicats esperessin el permís dels efectius per comprovar què els havien sostret.

Els delinqüents van anar forçant, d'un en un, els tancaments dels garatges individuals. Fent palanca, van aixecar uns dos pams del terra les portes, i després hi van entrar arrossegant-se. Mirant per sota de l'obertura que va quedar, en un primer moment una de les víctimes va treure el cap i va trobar a faltar, a simple vista, dues bicicletes –una de nova i una de molt vella–. Va fer el mateix un altre inquilí, a qui se li van endur una bicicleta valorada en 3.000 euros. A un quart d'una del migdia, dos membres de la policia científica dels Mossos de Santa Coloma de Farners hi van acudir, però quan un veí els estava obrint van haver de marxar per un altre cas. Hi van tornar cap al tard, i llavors van fer la inspecció ocular, si bé no van localitzar empremtes perquè els assaltants duien guants. Majoritàriament, les víctimes hi tenien eines, bicis i el cotxe. Als trasters que van ser saquejats, van pujar la porta més amunt per treure els efectes. Tan sols en un s'haurien trobat sense botí, ja que no s'hi guardava res. I, en un altre se'ls van frustrar els plans, ja que no van aconseguir fer passar la bicicleta per sota.

Un lladre escalador

A banda, els Mossos han resolt diversos robatoris en habitatges de Girona i Platja d'Aro. El primer cas es va registrar dimarts, a l'edifici situat al número 35 del carrer Bisbe Lorenzana. A un quart de vuit del vespre, uns agents que patrullaven a peu pel centre van ser requerits per un veí que havia presenciat com un lladre estava escalant pel bloc. Un efectiu va observar des de la terrassa de l'edifici del costat com un home amb una motxilla a l'esquena i un lot al cap tipus explorador s'estava despenjant d'una balconada a una altra. Van iniciar un escorcoll pel bloc, on van trobar l'acusat estirat a terra d'una terrassa d'un dúplex. Encara duia el lot, uns guants i la motxilla, que contenia objectes que hauria sostret de dos immobles de la propietat.

També va ser arrestat l'1 de març un jove de Sant Feliu de Guíxols, de 26 anys, que hauria saquejat tres pisos d'un mateix edifici d'apartaments del carrer Miramar de Platja d'Aro. L'acusat va perpetrar els robatoris el 8 d'octubre, el 16 de novembre i el 5 de febrer. Els amos van trobar a faltar diners i joies. L'autor dels assalts residia al mateix bloc que les víctimes. Es va saber, fins i tot, que havia intentat fer negoci amb les joies, que va dur a tendes de compravenda d'or de Platja d'Aro i Sant Feliu de Guíxols.

Atrapat després de robar en un bar

Els Mossos d'Esquadra van arrestar el 20 de març un jove de Girona, de 20 anys, a qui van atrapar just després que entrés a robar en un bar del Barri Vell. Una dotació policial que circulava per allí de matinada va ser requerida per tal que s'adrecés a l'establiment, on s'havia activat l'alarma. La persiana del negoci estava forçada i els lladres s'havien emportat dues caixes enregistradores. Diverses patrulles van emprendre una recerca per la zona. Uns agents van localitzar al barri de Pedret dos nois que, en veure els efectius, es van tapar el rostre i van marxar corrents en direcció a les vies del tren. Els Mossos van dirigir-se després a peu fins a unes plantes, on s'havia amagat el presumpte lladre. Encara portava posats uns guants foscos de llana i duia 168 euros en bitllets fraccionats als pantalons. El seu còmplice va poder escapar entre els esbarzers. A banda, els investigadors van trobar darrere d'un súper les dues caixes enregistradores del local. I, a prop del bar, hi havia l'automòbil del detingut, amb dues barres de ferro a dins amb les quals haurien forçat la persiana. El noi va declarar el mateix dia al jutjat de guàrdia de Girona, que en va decretar l'ingrés a la presó.

Assalt frustrat a Sant Feliu

Un veí de Sant Feliu de Guíxols de 33 anys va ser detingut per la policia de la Generalitat el 21 de febrer per un robatori amb violència i intimidació en grau de temptativa. L'acusat i un seu còmplice van intentar assaltar un basar xinès del municipi el dia 4 del mes passat, a les nou del vespre. Quan una de les treballadores estava tancant la botiga, va rebre una forta empenta per l'esquena. En girar-se, va comprovar que la hi havia propinat un noi que poc abans havia vist recolzat a la paret de la tenda i parlant pel mòbil. En to amenaçador, li va exigir que li donés tot el que portava. La víctima només duia a la butxaca les claus de l'establiment i el mòbil; i ell, en adonar-se que el botí era escàs, la va tornar a empentar i va marxar. L'empleada va presenciar com un altre individu esgrimia un ganivet i amenaçava la seva companya. Va intentar tallar-li la bossa de mà que portava, amb la recaptació de la jornada. En no aconseguir-ho, li va estirar la bufanda i la jaqueta i també es va escapar. La unitat d'investigació de Sant Feliu de Guíxols va poder arrestar un dels nois. Li consten nou antecedents, sobretot per robatoris amb força. El 21 de febrer va quedar en llibertat amb càrrecs.

Detingut tres cops en una setmana

Un ciutadà de nom Cristiano, de 39 anys i originari d'Itàlia, ha acumulat tres detencions en una sola setmana. Els Mossos el van arrestar els dies 5, 7 i 10 de març a Girona. La primera vegada, perquè tenia una ordre de recerca per furt emesa d'un jutjat de Barcelona. En la segona, va amenaçar amb un objecte punxant la dependenta d'un establiment, on no es va endur els diners de la caixa, però va agafar tot el que va trobar el seu abast. I, l'últim cop, va saltar dins d'un jardí d'un domicili per robar-hi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.