Successos

policial

Detenen dos falsos policies armats a l'AP-7, a Vilademuls

Els acusats van ser interceptats en un control de trànsit

Se'ls van comissar pistoles simulades, una jaqueta de la policia local i un escut dels Mossos

S'investiga si han comès algun robatori

Jalal Assiyad i Mohamed Benzaid, dos joves de 22 anys de nacionalitat marroquina que es feien passar per policies, van ser arrestats el 23 de març a Vilademuls. Diversos mossos d'esquadra que duien a terme un control a l'AP-7, en sentit la Jonquera, van detectar un automòbil de gamma alta que excedia la velocitat permesa i en el qual viatjaven els acusats. En el dispositiu de trànsit hi participava una patrulla de paisà i una segona amb el logotip del cos. Els efectius van observar que el conductor del cotxe infractor es col·locava darrere d'un camió de gran tonatge per evitar que el vehicle policial amb el logotip el veiés i com, a més, els ocupants llançaven per la finestra una bossa negra.

Mentre una dotació va recollir la bossa, l'altra va aturar el turisme al quilòmetre 46. Els nois anaven en un BMW 118D blau i portaven un tipus de roba que simulava la vestimenta d'un agent policial. El conductor duia uns pantalons de campanya negres amb butxaques laterals, botes militars, un cinturó policial i una samarreta negra amb una inscripció a la part posterior en què es llegia “securite”. I, el seu acompanyant, un doble pantaló de color fosc.

Els investigadors van comprovar el contingut de la bossa i van escorcollar el cotxe, que els havia deixat un conegut. Se'ls van decomissar dues armes simulades –una pistola Beretta i un revòlver Magnum–, 43 cartutxos detonadors, un escut de roba dels Mossos, una jaqueta genèrica de policia local, manilles i un esprai de defensa personal no homologat, considerat arma prohibida. Els agents, a més, els van requisar passamuntanyes, guants, eines i bitllets dels Emirats Àrabs i de països africans, com ara Nigèria, Sud-àfrica, Ghana, Gàmbia, Tunísia, Uganda i Kenya.

Van quedar detinguts per un delicte d'usurpació de funcions públiques. Benzaid, sense domicili conegut, té antecedents per robatori amb violència i intimidació, lesions, danys, amenaces i robatori amb força. El seu còmplice, veí de Castelló d'Empúries, en té per tràfic de drogues. S'investiga si podrien estar implicats en robatoris o estaven preparant algun fet delictiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.