Successos

successos

Un atracador armat roba més de 40.000 euros d'un banc de Bescanó

L'home, gravat per la càmera, va obligar els empleats a donar-li els diners de la caixa i va esperar 15 minuts fins que es va obrir

Va dir que tenia un familiar malalt

Un lladre armat amb una pistola, que podria ser simulada, va atracar ahir el Banc Sabadell Atlàntic de Bescanó i en va sortir amb un important botí: més de 40.000 euros. Passaven pocs minuts de dos quarts de nou del matí, que és l'hora que l'entitat obre les portes al públic, quan va arribar a l'oficina un home que aparentava haver superat els quaranta anys, moreno, alt i que parlava tant en català com en castellà. Quan ja va ser a dins la sucursal, es va tapar el rostre amb un passamuntanyes, que just abans duia posat com una gorra. Gràcies a això, quan encara no havia traspassat la porta, la càmera de seguretat li va poder captar la cara, que tenia un xic gravada. El client que va resultar ser lladre portava, a més, una jaqueta molt ampla per tal que no fos possible veure si era de complexió prima o grossa.

Lladre per necessitat

Sense mostrar-se gaire agressiu contra els dos treballadors que hi havia, els va ordenar que obrissin la caixa tot advertint-los, però, que no se'ls acudís de fer sonar l'alarma. Tot i que la caixa disposa del sistema d'obertura retardada, l'atracador no va tenir cap problema a esperar els aproximadament 15 minuts que tarda a obrir-se. Durant l'espera, va explicar als empleats, combinant el català i el castellà, que actuava per necessitat i va fer entendre que els diners els volia per atendre un familiar malalt.

Quan va tenir el botí que contenia la caixa, va demanar als treballadors que s'esperessin cinc minuts a donar el senyal d'alarma, perquè era el temps que necessitava per a la seva fugida. Tot indica que va actuar sol i que va marxar amb algun vehicle que tenia aparcat una mica allunyat del banc, que està situat a peu de la carretera N-141, si bé té la porta d'entrada al número 22 del carrer de Dalt.

Tan bon punt els empleats van avisar de l'assalt, els Mossos d'Esquadra van córrer cap a l'oficina i van muntar controls a l'N-141, tant en direcció a Anglès com en sentit Girona, però no van aconseguir interceptar l'atracador. Mentrestant, els efectius de la policia científica van anar a la sucursal a buscar possibles empremtes, petjades i altres pistes, així com a recollir la cinta de la càmera que va enregistrar el lladre, per extreure'n la imatge. Poca estona després, dues agents dels Mossos van arribar en cotxe davant de l'oficina portant amb compte una jaqueta, que podria ser la que duia posada l'acusat en el robatori i que podria haver llençat durant la seva fugida amb l'objectiu d'evitar que el reconeguessin per la roba. A pesar de l'atracament, l'oficina del Banc Sabadell Atlàntic va estar oberta al públic després que els mossos acabessin la seva feina a l'interior.

LA XIFRA

5
minuts
és el temps que l'acusat va demanar als treballadors que s'esperessin per fer sonar l'alarma.

Buscant el lladre a partir de la foto

Els Mossos van agafar una imatge del lladre, captada per la càmera del banc, i la van mostrar als establiments veïns a l'entitat afectada per si algú el coneixia o l'havia vist. L'empleat del Banc Popular, un home amb experiència en el sector i també en atracaments, ja que n'ha patit tres en 35 anys, no havia vist mai l'home de la fotografia. Però a la fleca bar del costat, la imatge que els van ensenyar els Mossos els va recordar un client que dimarts va anar al local amb un altre home i una dona. Però no poden assegurar que sigui el mateix. Els investigadors no descarten que el lladre tingués ben planificat l'assalt i que hagués rondat per la zona per prendre vistes abans de cometre el robatori. La policia prova d'identificar-lo a través de testimonis, perquè no deu ser un ciutadà fitxat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.