Successos

successos

Un jove de 17 anys mor atropellat per un tren a Ripoll

La víctima, que circulava amb bicicleta, va travessar la via quan les barreres del pas a nivell del passeig Ragull estaven abaixades

Anava amb un company, que va poder esquivar el comboi

Eudald Currius Romero, un jove de Ripoll de 17 anys, va morir ahir atropellat per un tren al pas a nivell del passeig Ragull, a dins del nucli urbà. El fatídic accident es va produir quan passaven pocs minuts de dos quarts de dotze del migdia. La víctima i un seu company anaven amb bicicleta. Quan van arribar al pas a nivell, que tenia la barrera abaixada i el semàfor en vermell, van voler travessar. En aquell moment, va sortir del túnel el comboi, que venia de Campdevànol i circulava en direcció a Vic. L'amic de Currius va aconseguir esquivar el tren, però ell no hi va ser a temps i va quedar estès quasi a tocar del pas a nivell. La seva bicicleta va quedar encastada al lateral del comboi, que tan sols va poder frenar i parar-se uns metres més enllà del lloc del sinistre i va quedar aturat al pont sobre el riu Freser.

Currius havia estat alumne de l'escola Vedruna, de l'institut Abat Oliba i de l'Aula d'Hostaleria. També era jugador del juvenil de l'Escola de Futbol del Ripollès, que ha suspès els partits del cap de setmana. El CF Ripoll també va expressar el seu condol per l'accident i es guardarà un minut de silenci en els partits que el club disputi dissabte i diumenge.

El polèmic pas a nivell és just al costat de la boca d'un túnel, a tocar del centre de la població. La línia va quedar tallada ahir entre Ripoll i Ribes de Freser, i Rodalies de Catalunya va activar un servei d'autobusos alternatiu. La circulació ferroviària es va restablir a la una del migdia, amb petits retards.

En la gestió del sinistre hi van intervenir una dotació dels bombers, la policia local, el SEM i dues patrulles dels Mossos –una de la unitat d'investigació i una de seguretat ciutadana–. La policia local va desviar el trànsit a la zona, que és un important punt de connexió entre la sortida sud de la vila per la carretera de Barcelona i en direcció cap a Vic i el centre. L'alcalde, Jordi Munell, es reunirà amb Rodalies per reclamar un increment de les mesures de seguretat al pas, que fa molts anys que és objecte de reivindicacions per exigir-ne la desaparició. Hi ha hagut diverses propostes, com ara allargar el túnel fins al pont i eliminar el pas per a cotxes, crear un altre pas més visible cap al sector de la carretera de Barcelona i, entre altres, el pla general d'urbanisme del 2008 fixa una variant per Ordina.

LA XIFRA

2
patrulles
dels Mossos i una dotació dels bombers van intervenir ahir en les tasques de gestió de l'accident.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.