Successos

successos

Un toro malfereix l'amo, que va poder salvar la vida gràcies al gos, a Santa Pau

L'animal li va trencar deu costelles i l'espatlla

El ramader es va refugiar ‘in extremis' en una menjadora quan el gos va distreure un moment el brau

Un ramader de Santa Pau, Miquel Serrat, va resultar greument ferit arran del virulent atac del seu toro de remunta que li va trencar deu costelles i l'espatlla i va haver de ser hospitalitzat a l'hospital Josep Trueta. El ramader va poder desfer-se de l'envestides del toro, que creu que l'hauria matat, gràcies al fet que el seu gos, en Duc, es va dedicar a bordar al toro, que durant uns segons es va distreure intentant atrapar el gos i això va permetre que l'home, in extremis, es pogués arrossegar fins a ficar-se dins d'una menjadora per al bestiar, on el toro no el va poder tussar, tot i que ho va provar.

Els fets van passar el dimarts 30 d'abril, quan els ramaders del mas Rifago i els veterinaris es disposaven a fer tasques de sanejament del bestiar. Serrat estava a punt de fer entrar vedells al tancat i es va trobar davant del toro, un animal d'uns mil quilos de pes i tres anys i mig, que havia passat tota la seva vida a l'explotació. Per sorpresa, i de cares, l'animal li va clavar una brutal envestida. “No vaig tenir temps de res. Va arriar com si fos un fórmula 1”, recorda el ramader. A partir de la primera envestida, el toro, amb les banyes tallades, va començar a tussar i rebotre contra el terra el seu amo, que provava, sense èxit, d'escapar del fang on l'anaven enfonsant les contínues embranzides del brau enfurismat. Si provava d'aixecar-se, el toro virava, li passava per sobre i l'anava encastant contra el terra a còpia de tussades. Providencialment, el gos va córrer al seu auxili i es va posar a bordar al toro. El toro es va despistar uns segons provant d'enganxar en Duc i el ramader va aconseguir ficar-se a dins d'una menjadora metàl·lica, on el toro no el podia enganxar, tot i que ho va provar. Des del seu refugi, l'home, cobert de fang i ben contusionat, va aconseguir agafar el telèfon mòbil, que sortosament no li havia caigut. “No pensava que el pogués fer funcionar, perquè es tàctil i estava tot ple de fang”, diu. Però ho va aconseguir i des d'allà va alertar un altre ramader i el veterinari, que anaven fent la feina, aliens a l'atac de què havia estat víctima Serrat. Els companys el van anar a auxiliar i hi va haver sort perquè, després de l'atac, el toro s'havia ficat ell tot sol en una cleda, on el van tancar. Van avisar emergències i el ramader va ser traslladat a l'hospital de Girona, on li van detectar deu costelles trencades i l'espatlla també fracturada. El toro, que no tenia nom, va ser traslladat aquell mateix dia a l'escorxador. El mateix destí tindrà un altre toro, propietat del mateix ramader, que tampoc es mostra gaire amistós quan veu gent. Serrat ha decidit que, a partir d'ara, els toros que muntin les seves vaques no passin dels dos anys d'edat, que és quan comencen a ser ferotges.

LA XIFRA

1.000
quilos
pesava el toro que va atacar brutalment el seu amo i el va deixar malferit.

LA FRASE

Va arriar com un fórmula 1 i no vaig tenir temps de res
Miquel Serrat
ramader atacat pel seu toro


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.