Successos

successos

Dos detinguts de Blanes pel robatori d'11 tones de ferro

Van ser interceptats mentre circulaven en un vehicle carregat amb part del material

El volien vendre en una deixalleria

Van ser arrestats dos còmplices més

Han quedat en llibertat amb càrrecs

Els Mossos d'Esquadra de les comissaries de Pineda de Mar i Blanes han arrestat quatre persones acusades d'haver robat 11 tones de ferro en una finca agrícola de Palafolls. Dos dels detinguts són de Blanes i els seus suposats còmplices resideixen a Palafolls. Per la seva banda, el propietari de l'explotació és un veí de Malgrat de Mar que va denunciar els fets el 6 de maig. Segons va explicar l'afectat, el material que li havien sostret eren unes barres que tenien forma de lletra u. A partir d'aquí, els efectius de Pineda de Mar van dur a terme un dispositiu policial planificat que va acabar donant fruit, ja que van localitzar gairebé 6 tones de la ferralla en una deixalleria de la zona. Els investigadors van constatar, a més, que el material intervingut havia estat venut en diversos lots i per persones diferents.

Van identificar i detenir posteriorment un jove de 27 anys de Palafolls, de nacionalitat espanyola, que s'havia lucrat amb la comercialització de les barres de ferro. Arran de la informació recollida, els efectius de Blanes, alertats pels seus homòlegs de Pineda, van fer diverses rondes de vigilància i controls. Els dispositius es van saldar amb la detenció de dos veïns de Blanes: un noi de 23 anys d'origen gambià i un home de 39 anys de nacionalitat espanyola. Van ser interceptats mentre circulaven en un automòbil carregat amb més material de les mateixes característiques, que es disposaven a vendre en una altra deixalleria.

Paral·lelament, els Mossos van activar un control al voltant de la finca, on encara quedaven ferros situats en palets de fusta. El desplegament va permetre la identificació de tres persones que es disposaven a endur-se més material. Un dels acusats va ser detingut per haver venut també ferralla en una deixalleria i les altres dues persones que l'acompanyaven van ser imputades per un suposat delicte de furt. El quart arrestat és un veí de Palafolls de 37 anys i de nacionalitat espanyola. L'home es va presentar a les dependències policials de Pineda de Mar en saber que estava pendent la seva detenció. Els acusats, que tenen nombrosos antecedents policials, van passar a disposició judicial i, després de declarar, es va ordenar la seva posada en llibertat amb càrrecs.

LA XIFRA

23
anys
té un dels veïns de Blanes, que és originari de Gàmbia. El seu còmplice en té 39 i és de nacionalitat espanyola.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.