Successos

JUDICIAL

L'assassí d'ancians avui declara davant el jurat

Joan Vila opta per explicar-se dels 11 crims durant el judici que comença avui

Joan Vila Dilmé, acusat d'onze assassinats d'ancians residents al geriàtric La Caritat d'Olot, s'asseurà avui al banc dels acusats. Vila, per a qui el fiscal demana una pena de 194 anys de presó, està disposat a contestar les preguntes que li formulin les acusacions i explicar-se davant dels membres del jurat, que hauran de decidir si emeten un veredicte de culpabilitat o d'innocència. Vila podia haver optat, com va fer en el seu dia Pere Puig, jutjat per quatre assassinats a Olot, per no declarar durant el judici però ha optat per parlar i provar de convèncer el jurat que posava fi a la vida dels ancians per alliberar-los dels patiments d'aquesta vida i sense tenir consciència que fes res mal fet. És la versió que ha donat des que va ser detingut. “Penso que no sóc culpable de res i, per tant, no he de demanar perdó a ningú”, afirmava Vila en una entrevista a aquest diari feta a la presó.

L'interrogatori de Joan Vila està fixat per a les quatre de la tarda, un cop s'hagin seleccionat els nou membres del jurat popular i els dos suplents.

87 testimonis

El judici durarà 2 setmanes i han de declarar 87 testimonis. El primer testimoni citat pel tribunal és precisament la periodista autora de l'entrevista a Joan Vila. També estan citats un bon nombre d'empleats de La Caritat i el director del geriàtric, Joan Sala, que també està citat com a perit ja que havia estat psicòleg de Joan Vila fins que el va contractar com a auxiliar d'infermeria per a La Caritat.

Citat un perit difunt

Pel dia 6 de juny està citat, segons consta en el guió del judici, com a perit el psiquiatre Jordi Pujiula, que havia tractat Vila, però que va morir el 2011.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.