Successos

maresme

Ocupen cinc cases de luxe a Sant Vicenç de Montalt

La promoció va quedar sense acabar el 2010 i, segons la policia, l'antic vigilant hauria rellogat quatre habitatges

El govern local crea una comissió amb la resta de partits per trobar solucions

Cinc cases de luxe del camí del Padró de Sant Vicenç de Montalt a tocar de l'institut, estan ocupades il·legalment, segons han informat fonts municipals. Són habitatges que no es van acabar de construir perquè el constructor de la promoció Balcó del Balís va fer fallida el 2010. Segons els informes elaborats per la policia local, en una de les cases hi viu des de fa tres anys l'antic vigilant de l'obra que hauria rellogat mitjançant un contracte il·legal una altra de les cases fa temps. L'alarma ha saltat al municipi quan fa pocs dies s'han instal·lat a tres de les nou cases buides tres famílies d'ètnia gitana provocant queixes entre els veïns. En el darrer ple municipal, l'alcalde Miquel Àngel Martínez (CiU) va exposar la situació i va demanar la col·laboració de totes les forces polítiques per trobar una solució consensuada al problema. En aquest sentit, i tal i com s'ha informat des del govern, s'ha instat a l'empresa propietària perquè faci la denúncia pertinent als jutjats i s'han intensificat els controls policials a la zona per evitar tant actes vandàlics com problemes de convivència. En declaracions a ACN, Martínez assenyala que “fins ara eren dos casos controlats, però ara hi ha una ocupació massiva de gent i les cases no reuneixen les condicions sanitàries necessàries”.

D'altra banda, les mateixes fonts confirmen que malgrat la situació anòmala amb què vivien les dues primeres persones que van ocupar els habitatges de la promoció Balcó del Balís aquestes van sol·licitar l'empadronament al municipi. El consistori va allargar el procés “fins que finalment atenent un requeriment de l'Institut Nacional d'Estadística es va veure obligat a donar d'alta al padró a les dues persones que ho van sol·licitar, ja que així ho marca la Llei d'Empadronament.”.

LA XIFRA

5
cases
de les nou que componen la promoció Balcó del Balís de Sant Vicenç de Montalt han estat ocupades il·legalment


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.