Successos

emergències

Una setantena d'incidents a la demarcació per Sant Joan

Durant la revetlla, un home es va fer cremades a les mans, als braços i a la cara, a Torroella

A Castelló d'Empúries, un noi va necessitar punts al cap per l'explosió d'un petard

Els Bombers de la Generalitat es van mobilitzar al llarg de la nit de Sant Joan per 73 incidències a les comarques gironines, on no va tenir lloc cap servei de gravetat. Un dels casos més destacats es va produir diumenge a un quart de dotze de la nit, a Torroella de Montgrí. S'hi van desplaçar sanitaris del SEM i una dotació dels bombers, en ser alertats que un home de 32 anys havia resultat ferit mentre manipulava uns petards. Es va fer cremades a la cara, als braços i a les mans, i va ser evacuat a l'hospital de Palamós. Així mateix, va necessitar assistència mèdica un noi de 20 anys, a Castelló d'Empúries. El jove va tenir lesions lleus per culpa de l'explosió d'un petard i li van haver de posar punts de sutura al cap.

D

es de diumenge a les vuit del vespre fins ahir a les vuit del matí, els bombers van rebre 758 avisos d'emergència a Catalunya. Al territori, van actuar en 16 incidències a l'Alt Empordà, 3 a la Cerdanya, 4 a la Garrotxa, 17 al Baix Empordà, 16 al Gironès, 1 al Pla de l'Estany i 16 a la Selva, mentre que durant la revetlla no es va registrar cap problema al Ripollès. A la demarcació, a més, tampoc es van viure complicacions importants a la xarxa viària. Només de manera momentània, un accident va obligar diumenge a tallar un carril de l'AP-7, a l'altura de Maçanet de la Selva, i en sentit Barcelona. Els fets es van desencadenar pocs minuts abans d'un quart de nou del vespre, a l'altura del punt quilomètric 91 de la via. La persona que anava al volant d'un Chevrolet Kalos amb placa de matrícula espanyola va perdre el control del cotxe i va impactar contra una tanca lateral. Els dos ocupants del vehicle es van fer ferides de caràcter lleu i van ser traslladats a l'hospital de Sant Celoni.

Els Mossos d'Esquadra, per la seva banda, van desplegar 46 controls de trànsit a les carreteres catalanes, en els quals van dur a terme 1.798 proves d'alcoholèmia. A la demarcació de Girona, només va ser denunciada penalment una persona perquè superava el límit d'alcoholèmia permès. I, per la via administrativa, van ser denunciats quinze ciutadans que circulaven beguts i quatre per consum de substàncies estupefaents.

Més informació

a la pàgina 44 de Societat

LES XIFRES

118
trucades
de la regió de Girona va rebre el telèfon d'emergències 112 des de diumenge al vespre fins ahir al matí.
17
serveis
són en els que van fer els bombers al Baix Empordà. Al Ripollès no es va registrar cap emergència.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.