Successos

NARCOTRÀFIC

Viatges a Finlàndia amb marihuana a les maletes

La xarxa de traficants desarticulada a les comarques gironines tenia ‘mules' en nòmina que cobraven per mes i no per viatge

Viatjaven amb Ryanair fins a Hèlsinki per portar la droga

La banda de narcotraficants que va desarticular la setmana passada la Policía Nacional després de fer una dotzena d'escorcoll simultanis a diferents poblacions gironines i a Pineda de Mar, funcionava com una empresa i tenia les mules (traginadors de la droga) en nòmina, cobrant cada mes i no pas per viatge com se sol fer. Així ho va exposar la fiscalia per justificar el delicte de pertinença a organització criminal i demanar la presó per als principals membres de l'empresa. El fiscal atribueix el paper de mules a les germanes Ana María i Tania Ruiz Cruz, que el 10 de maig passat van agafar un vol de Ryanair des de Girona fins a Tallin (Finlàndia) i van facturar dues maletes carregades de marihuana. La policia finlandesa els va fer un seguiment des que van arribar amb el ferri a Hèlsinki i va aconseguir detenir els compradors de la droga i comissar vuit quilos de marihuana, que eren part de la mercaderia que havien traginat les germanes Ruiz. També es considera que feien el paper de traginadors Carlos Ortega Cruz i Neus Culleres Baile, que van ser detinguts a l'abril quan se'ls va interceptar a l'aeroport del Prat amb quinze quilos de marihuana a les maletes. La policia també va detectar, gràcies a les punxades de telèfon, dos viatges a França realitzats amb cotxes llançadora per José Manuel Pitu Pérez Martín, Ana María Ruiz Cruz, Francisco Javier Gutiérrez Marín Marvin i Marc López Bassols Negro per contactar amb el francès Jean Alexandre Salvatore, que també ha estat detingut. Rafael Baena Fuentes Rafiki també havia fet un viatge de marihuana a Finlàndia i va ser detingut juntament amb Marc López, que l'havia recollit a l'aeroport. Un altre viatge que la policia afirma que té acreditat és el que va fer Francisco Beltran Castelló Paco per portar droga a Hamburg. Va ser detingut a l'aeroport de Girona quan tornava de la missió.

La policia considera que tots els correus estan sota les ordres dels capitostos de l'empresa: Francisco Javier Gutiérrez Marin Marvin, Cristian Fernández Rivero i José Manuel Pérez Martín, també anomenat Bala i Farma a part de Pitu. La policia considera que la cocaïna els la proveïa Nadia Chabat el Bouazzati i el seu home, als quals, curiosament, no els han identificat.

LA DATA

20.06.13
La policia
va fer una àmplia batuda, va escorcollar més de deu domicilis i va fer una dotzena de detencions


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.