Successos

judicial

L'acusat del crim de Vilobí diu que si fos l'assassí podria haver fugit, i no ho va fer

Sayon Kourouma, el jove sospitós d'haver mort Josep Sais a ca l'Artau, afirma que es va trobar la víctima agonitzant i que va demanar ajuda als veïns

Sayon Kourouma, el jove guineà detingut el 7 de setembre del 2011 per la mort de Josep Sais, el masover de ca l'Artau de Vilobí, va assegurar ahir que, si hagués estat l'assassí, va tenir marge suficient per fugir, i no ho va fer. Durant el primer dia de judici a l'Audiència de Girona, l'acusat va afirmar durant la seva declaració que en comptes de marxar del lloc dels fets va anar a avisar els veïns perquè alertessin els Mossos d'Esquadra i l'ambulància. “Vaig arribar i me'l vaig trobar tombat a terra, intentant cridar i amb sang que li sortia per la boca”, explica Kourouma. Va ser llavors quan diu que li va agafar el cap mentre li deia: “Parla'm, Pep, parla'm!” Immediatament després, assegura l'acusat, li va venir la por de pensar que dins de la casa o a les proximitats hi devia haver l'assassí, i va pensar a avisar els veïns. Abans, però, l'acusat afirma que es va rentar les mans en un dipòsit d'aigua perquè les tenia plenes de sang. “Estava ensangonat, i tenia por que la gent es pensés que jo era l'assassí, per això em vaig rentar les mans amb aigua”, sosté.

A preguntes del seu advocat, Óscar Álvarez, de si va tenir l'oportunitat de fugir, Kourouma va dir que sí, que si hagués volgut hauria pogut fugit camp a través o amb el cotxe. “Era fosc, estava sol i podia haver marxat, hi ha molts de camps, però no ho vaig fer, no podia abandonar l'home que m'havia acollit quan jo dormia sota un pont”, assegura l'acusat. En aquest sentit, segons el mateix relat del processat, no només va avisar els veïns sinó que va esperar que arribessin els Mossos d'Esquadra i va guiar una ambulància fins on hi havia el cos de Josep Sais. “No em vaig evadir, vaig respondre a totes les preguntes de la policia i vaig col·laborar en tot moment”, va declarar davant del tribunal popular que l'estarà jutjant durant aquesta setmana. En aquest sentit, també va negar que s'hagués canviat de roba i hagués amagat la que duia durant el crim que estaria tacada de sang. De fet, els Mossos van buscar aquesta roba buidant una bassa pròxima al lloc del crim, però no van trobar res.

Sobre el mòbil del crim, Kourouma nega que el mateix dia dels fets es discutís amb la víctima sobre l'adquisició d'un cotxe que Sais li deixava perquè pogués dormir-hi al pati de ca l'Artau i no hagués de pernoctar sota un pont. “No el vaig matar, no sóc l'assassí”, va acabar dient al final de la seva declaració.

LA XIFRA

230.000
euros
demana el fiscal per als familiars de la víctima. Més que ells mateixos, que en demanen 155.000.

LA DATA

06.09.11
Va ser assassinat
a cops de clau i aixafat amb un cotxe el masover de ca l'Artau, a Vilobí d'Onyar

Afronta 25 anys de presó i ell demana l'absolució

El fiscal i els pares i les germanes de la víctima acusen Sayon Kourouma d'un delicte d'assassinat amb traïdoria i, mentre que el fiscal Enrique Barata demana que se li imposi una pena de 18 anys de presó, l'advocada de la família demana que siguin 25 anys. Per la seva banda, la defensa que exerceix el lletrat Óscar Álvarez demana l'absolució de Kourouma perquè considera que el jove no va tenir res a veure amb la mort de Sais. Defensa i acusacions coincideixen a dir que Sais i Kourouma havien fet els tràmits perquè el jove guineà pogués adquirir un cotxe i posar-lo a nom seu. Però finalment la gestió es va frustrar. Va ser llavors quan, segons les acusacions, Kourouma, enrabiat, va esperar Sais a la casa i el va atacar per sorpresa a cops de clau i després el va arrossegar i li va passar pel cim amb un vehicle tot terreny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.