Successos

judicial

Acusat i víctima van discutir abans del crim

Sayon Kourouma es va enfadar perquè Josep Sais no li havia regalat un cotxe

Els testimonis que van declarar ahir durant el segon dia de judici contra Sayon Kourouma, el jove guineà sospitós d'haver mort el masover de ca l'Artau de Vilobí d'Onyar Josep Sais, van explicar que l'acusat havia discutit amb la víctima just abans del crim. Veïns i coneguts del mort van assegurar que s'havia enfadat perquè la víctima no havia pogut fer els tràmits perquè el guineà pogués adquirir un cotxe i posar-lo a nom seu. “No vegis com s'ha emprenyat, el negre”, va comentar Sais a un veí. Una versió completament diferent de la que va declarar dilluns Kourouma, que va negar que el mateix dia dels fets discutís amb la víctima sobre l'adquisició d'un cotxe que Sais li deixava perquè pogués dormir-hi al pati de ca l'Artau i no hagués de pernoctar sota un pont. Sembla, segons els testimonis, que la víctima no va arribar a fer els tràmits perquè Kourouma li va donar una documentació i uns diners d'una tercera persona, un fet que no va acabar de convèncer Sais, que es va curar en salut no presentant la documentació a Trànsit. De resultes d'això, segons la teoria del fiscal Enrique Barata, Kourouma, enrabiat, va esperar Sais a la casa i el va atacar de sorpresa a cops de clau, i després li va passar pel damunt amb un tot terreny.

“Massa bona persona”

La primera a declarar ahir al matí va ser la mare de la víctima, que va relatar com era el seu fill i va dir que no tenia problemes amb ningú. “Era molt bon noi, massa bon noi, molt fabulós”, va recordar la mare, que assegura que mai no li va comentar que estigués preocupat, tot i que reconeix que era “una persona reservada”. “El vaig veure molt bé, molt content”, va afirmar fent referència al mateix dia que el van assassinar. De fet, una veïna va recordar ahir que Sais li havia dit que “no tenia cap problema” amb l'acusat, i que per això “va confiar en ell”. Una confiança que no era compartida per alguns que van comentar a Sais que “s'estava ficant en un merder regalant cotxes a desconeguts”.

Al final de la sessió judicial també va declarar una treballadora de la benzinera BP de Vilobí d'Onyar, que va declarar que, abans del crim, Kourouma hi va passar a carregar el saldo d'un telèfon mòbil i a comprar menjar –una pasta i un refresc–. La dona recorda que aquell dia l'acusat duia uns texans i una samarreta de tirants. Un fet que corroboraria la versió del fiscal i el de l'advocada de les acusacions, que sosté que l'acusat, un cop va cometre el crim, es va canviar de roba i va fer desaparèixer la que estava tacada de sang abans que fos detingut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.