Successos

judicial

El fiscal demana 360 euros de multa per al portaveu de la plataforma de Bàscara

Andreu Molina va declarar ahir als jutjats de Figueres arran d'una denúncia dels mossos del febrer passat en què s'acusa el portaveu de desobediència

El fiscal del jutjat d'instrucció número 5 de Figueres va demanar ahir una multa de 360 euros per a Andreu Molina, un dels portaveus de la plataforma Prou Camions a l'N-II, denunciat pels Mossos d'Esquadra el 25 de febrer passat per haver-se resistit a identificar-se. La jutgessa, Patricia Carmen Sierra Bandrés, va donar el cas vist per a sentència després d'escoltar ahir les versions de les dues parts i de mirar un vídeo gravat aquell dia a Bàscara per una de les persones que es manifestaven. Una vintena de veïns de Bàscara i membres de la plataforma van acompanyar ahir Molina als jutjats per donar-li suport amb pancartes en què es podia llegir “Andreu som tots, volem justícia”, amb el logotip de la plataforma.

Josep Maria Prat Figueras, advocat de Molina, manifestava ahir sortint del judici que confiava que “l'única sentència justa en aquest cas és una sentència absolutòria”. L'advocat ho qualifica tot plegat de sorprenent perquè acusen Molina d'haver-se resistit a identificar-se quan era una de les persones que encapçalaven la protesta i era perfectament coneguda per tothom, incloent-hi els mossos.

La prova del vídeo

“Queda acreditat en el judici que Molina no només s'identifica donant un número sinó que entrega el DNI, i hem passat un vídeo on es veu que ell no toca en absolut aquest sergent dels mossos, sinó que és el sergent que l'allunya empenyent. No hi ha cap resistència a identificar-se ni cap incident físic amb cap dels mossos”, diu Prat. Molina declarava ahir que també confiava que imperés la lògica. “L'únic element gràfic que hi ha demostra que em mantinc quiet, sense actitud agressiva, i, en canvi, es veu com el sergent m'empeny a mi. Seria absurd que se'm condemnés per una cosa així, i hi recorreria evidentment si es donés el cas”, deia Molina.

LA DATA

25/02/13
Els mossos antiavalots
van denunciar Molina pel fet de resistir-se a identificar-se durant les manifestacions de Bàscara.

LES FRASES

Entenem que l'única sentència justa en aquest cas hauria de ser una sentència absolutòria
Josep Maria Prat Figueras
Advocat defensor
El vídeo demostra que em mantinc quiet, sense agressivitat, i es veu com el sergent m'empeny a mi
Andreu Molina
Portaveu de la plataforma

Bàscara torna a l'actualitat

Andreu Molina i el seu advocat deien ahir que el més important del que va passar durant aquells dies de protesta a Bàscara és que es va aconseguir un fet transcendental: que els camions deixessin de passar per l'N-II. “Ens hem de situar en aquest context, un èxit del poble que no es pot convertir en una taca negra, perquè tot es va desenvolupar de forma pacífica”, deia l'advocat. Molina també insisteix que els portaveus de la plataforma van actuar sempre per garantir que la protesta fos pacífica, i fins i tot se'ls va felicitar per això. Per tot plegat el judici d'ahir semblava desfasat o, com deien alguns, surrealista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.