Successos

trànsit

Mor una conductora en un xoc múltiple a Viladamat

Es va produir una topada entre dos cotxes, una moto i un camió a la GI-623

La víctima tenia 68 anys i era veïna de l'Escala

Hi va haver tres ferits que van ser evacuats a l'hospital de Figueres

Una veïna de l'Escala de 68 anys que anava al volant d'un automòbil Hyundai Sonata GLS va perdre la vida ahir en una col·lisió múltiple a Viladamat. El sinistre es va produir quan passaven pocs minuts de les nou del matí, a la carretera GI-623. A l'altura del punt quilomètric 17, es va desencadenar una topada en què es van veure implicats el cotxe on viatjava la víctima, un altre vehicle –un Peugeot 308 familiar–, un camió que transportava begudes i una motocicleta. Com a conseqüència del xoc, la dona que ocupava el seient del copilot en el turisme de la víctima, el xòfer del camió i la conductora del Peugeot es van fer ferides de caràcter lleu i van ser traslladats a l'hospital de Figueres. El conductor de la motocicleta, per la seva banda, va resultar il·lès i va ser donat d'alta allí mateix.

En les tasques de gestió de l'accident hi van intervenir tres patrulles dels Mossos d'Esquadra, cinc dotacions dels bombers, dues ambulàncies del SEM i un helicòpter medicalitzat. Els agents de la unitat de trànsit van tallar inicialment la via durant quinze minuts. Van anar donant després pas alternatiu als vehicles pel carril lateral de la calçada fins pels volts de les dotze del migdia, quan es va normalitzar la circulació a la via.

Vint-i-un sinistres mortals

Des de principi d'any, han tingut lloc 21 accidents de trànsit mortals a la xarxa viària de les comarques gironines. El primer sinistre va ocórrer l'11 de gener a Montfullà, quan una jove de Bescanó de divuit anys va perdre la vida en topar el Peugeot 206 que conduïa contra un tot terreny Chevrolet a l'N-141e, l'anomenada “carretera de la vergonya”. Després de passar un revolt, a l'altura del quilòmetre 111, la noia va perdre el control del vehicle i va acabar envaint el carril contrari. El conductor del tot terreny va quedar ferit lleument i va ser evacuat a l'hospital Santa Caterina de Salt.

Quant a mesos, el pitjor balanç pel que fa a l'accidentalitat es va registrar el juny, quan es van produir quatre sinistres mortals. Els dos darrers van ser en carreteres de la comarca de la Selva, on van perdre la vida dues persones en poc més de 24 hores de diferència. L'últim cas va passar el 17 de juny. El conductor d'una motocicleta Yamaha va perdre la vida en col·lidir frontalment amb una furgoneta, a Lloret de Mar. La víctima tenia 39 anys i era de nacionalitat francesa. Els fets es van desencadenar a dos quarts d'onze del matí a l'altura del punt quilomètric 16 de la carretera GI-682. L'home que anava al volant de la furgoneta, de la marca Peugeot, va resultar il·lès.

El dia abans un veí de Lloret de Mar de 59 anys va morir en ser atropellat per un cotxe a la mateixa GI-682, a Blanes. La víctima caminava pel voral quan un Renault Clio va envair el carril contrari i el va envestir. El conductor va donar negatiu en la prova d'alcoholèmia i en el test de drogues que li van practicar els Mossos, a qui va explicar que s'havia adormit al volant.

LA XIFRA

5
dotacions dels bombers,
tres patrulles dels Mossos i dues ambulàncies van dirigir-se ahir a Viladamat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.