Successos

successos

Troben mig miler de plantes de marihuana a Púbol

La policia va arrestar el responsable del cultiu, qui va ser interceptat en un control per prevenir robatoris

L'acusat és un veí de la Bisbal, de 37 anys

La plantació era en un hort d'una casa

Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de la Bisbal d'Empordà van decomissar el 13 de juliol un total de 506 plantes de marihuana en una finca de Púbol i van detenir un home de 37 anys, i de nacionalitat marroquina, que era qui s'encarregava del cultiu. Una patrulla va interceptar l'acusat pels volts de dos quarts d'una del migdia en un control que estaven efectuant per prevenir robatoris. Els agents el van veure mentre circulava en bicicleta a prop de la carretera C-66, al terme municipal de la Pera. La seva actitud els va fer sospitar i van procedir a identificar-lo. A més de mostrar-los la documentació, l'imputat els va explicar que es dirigia a una casa que estava a tocar d'allí i els efectius el van acompanyar per comprovar si era veritat. Una vegada al lloc, els mossos van observar que es tractava d'un immoble en bastant mal estat, i en la inspecció de la propietat van descobrir que a l'hort hi havia mig miler de plantes de marihuana col·locades en testos de plàstic. Per tot plegat, l'home, veí de la Bisbal d'Empordà, va quedar arrestat com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública i, de manera paral·lela, es va obrir una investigació per localitzar el propietari de l'habitatge i saber si tenia relació amb els fets. Vint-i-quatre hores més tard, el detingut va passar a disposició judicial al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal d'Empordà, on després de declarar va quedar en llibertat amb càrrecs.

A final del mes passat, la Policía Nacional també va desmantellar una plantació composta per 800 esqueixos de marihuana en una masia aïllada, situada en una zona boscosa entre els termes d'Arbúcies i Sant Celoni. Els acusats volien fer amb aquestes plantes un gran cultiu, amb el qual calculaven obtenir 1 milió d'euros de beneficis. En el transcurs de l'operació policial, denominada Margarita, els investigadors van arrestar 23 integrants d'una banda de narcotraficants. Els membres de la xarxa estaven establerts principalment a les comarques gironines, des d'on distribuïen marihuana a Finlàndia i cocaïna a França.

I, també entre les darreres actuacions contra el tràfic de drogues a la demarcació, els Mossos van destapar el 14 de maig una important plantació de marihuana en un immoble del centre de Girona i van detenir-ne els inquilins –una dona de 38 anys i el seu company sentimental, de 34–. En la casa, situada al carrer del Carme, també van intervenir una escopeta amb els canons retallats, munició, dos teles que havien estat sostretes en un habitatge del costat i documentació, que constava que havia estat robada a Girona.

LA DATA

14.07.13
L'arrestat
va declarar al jutjat de guàrdia de la Bisbal, on es va dictar la seva posada en llibertat amb càrrecs.

LA XIFRA

506
plantes de marihuana
va comissar la policia de la Generalitat en un domicili, el divendres de la setmana passada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.