Successos

maresme

Can Carreres de Pineda fa tres dies que no té servei d'aigua

Una avaria en la canonada central obliga a omplir el dipòsit de la urbanització amb camions cisterna

Alguns veïns de la zona més alta encara tenen greus problemes per aconseguir aigua

Els veïns de la urbanització de Can Carreres, a cavall de Pineda de Mar i Calella, fa tres dies que no tenen subministrament d'aigua potable. El trencament de la canonada central, que porta l'aigua fins al dipòsit de la urbanització, va provocar que es tallés el servei dissabte i, a hores d'ara, encara no s'ha pogut restablir amb normalitat. Segons explica un portaveu de l'Associació de Veïns de Can Carreres, Raül Gutierrez, de fet van ser dues les avaries les que van afectar la xarxa. “La primera va passar dissabte i els operaris de Sorea van treballar per solucionar-la durant moltes hores, sembla que el trencament es trobava en una àrea de molt difícil accés”, assenyala. Un cop es va aturar aquesta primera fuga i es va intentar engegar de nou el subministrament, la canonada central va tornar a petar per un segon lloc. I és en aquest on encara hi estan treballant. La greu situació va obligar a l'ajuntament de Pineda a buscar alternatives per evitar que en ple mes de juliol els veïns de la urbanització es quedessin sense aigua massa temps.

Solució amb retard

La resposta, segons Gutierrez, va arribar en forma de camions cisterna plens d'aigua potable per omplir el dipòsit i garantir que l'aigua sortís de les aixetes. Tot i això, Gutierrez es mostra queixós perquè els camions no van arribar fins a última hora de la tarda de diumenge. “Ens consta que s'està fent tot el possible per part tant de la companyia d'aigües com de l'Ajuntament i volem creure que es resoldrà en poques hores”, comenta el portaveu dels veïns.

Raül Gutierrez no recorda un episodi semblant a la urbanització, però apunta que la zona arrossega des de fa molts anys greus mancances en els serveis. Unes mancances que es troben en vies de solució si es compleixen les perspectives per tirar endavant el pla de millora de la zona. Els consistoris de Pineda i Calella van aconseguir l'any 2010 la màxima quantitat –300.000 euros– que la Generalitat atorgava amb la llei d'urbanitzacions, amb la qual es pretenen millorar les condicions urbanístiques i de sanejament d'aquests nuclis. En concret, els diners han de servir per fer l'estudi de les parcel·les, el Pla Especial i el projecte d'urbanització. Correspondrà als veïns assumir el cost de les obres quan totes les millores estiguin resoltes i ho pagaran a través de quotes urbanístiques.

La urbanització de Can Carreres disposa d'unes 1.000 parcel·les i hi viuen unes 800 famílies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.