Successos

Canvi del pla general polèmic

La modificació del pla general d'ordenació urbana de Salt impulsada fa uns mesos pel govern de CiU tenia com a objectiu adaptar-lo a la llei de centres de culte. L'equip de govern saltenc va concretar les zones del municipi i les condicions per construir centres religiosos. A més, l'agost del 2011 va suspendre l'emissió de noves llicències per a usos religiosos a Torre Mirona, lloc on, precisament, el govern anterior, en mans del PSC i ERC, volia que es construïssin.

Segons el govern local, aquest pla permet controlar millor els usos a què es destinen els locals i evitar l'obertura de locals amb llicència de centres culturals però que en realitat serveixen per anar a resar, escenari habitual abans de la nova regulació.

La modificació del pla situa la construcció de futurs centres de culte en zones pendents de desenvolupar (sector Frigorífics del Ter, una parcel·la a prop del Santa Caterina, el sector de la Massana, prop de l'escola de fisioteràpia, i un sector de millora urbana a prop del col·legi Pompeu Fabra). Una altra zona és el centre del municipi, sempre que els locals siguin baixos de menys de 120 m², amb capacitat màxima per a 60 persones, amb entrada independent i que compleixin altres normatives d'habitabilitat.

La decisió de situar les mesquites al nucli ha generat polèmica ja que molts veïns creuen que és una manera de facilitar la construcció de centres de culte al barri. De fet, quatre entitats, establertes totes al barri centre i la Massana, van emetre un comunicat en el qual expressaven el seu desacord amb la modificació del pla i la regulació dels centres de culte. El govern local, presidit per Jaume Torramadé, es va defensar al·legant que l'espai industrial al municipi és escàs i que no volien que s'esgotés a causa de la proliferació de centres de culte. També va assegurar que la regularització permet discriminar les activitats culturals de les pràctiques religioses i, a més, dóna eines legals per sancionar aquells que vulnerin la normativa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.