Successos

emergències

Incendi als límits dels militars, a Sant Climent

El foc va arrasar entre 5.000 i 7.000 metres quadrats de matolls

Els Bombers de la Generalitat van haver de treballar ahir en un incendi que es va produir a Vartrolí, als límits de la base militar de Sant Climent Sescebes. El foc va començar cap a un quart de quatre de la tarda, quan es va donar l'avís que es veia una columna de fum. Des del primer moment es van mobilitzar vuit dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat, els quals també hi van destinar dos mitjans aeris. En l'extinció del foc també hi van estar treballant dues dotacions de l'Associació d'Agrupacions de Defensa Forestal de l'Alt Empordà i diverses dotacions dels Agents Rurals. La rapidesa de l'actuació dels serveis d'emergència, amb l'ajuda del vent que no bufava a l'Alt Empordà, l'incendi es va donar per controlat mitja hora més tard de l'avís. Tot i així, els efectius van estar treballant remullant la zona durant més d'una hora després de tenir l'incendi controlat. Finalment, a les cinc de la tarda, oficialment es va donar per extingit l'incendi i gradualment els efectius es van anar retirant del lloc dels fets.

N'investiguen les causes

Segons els Bombers, l'incendi va arrasar uns 5.000 metres quadrats de matolls, una xifra inferior a la que van comptabilitzar els Agents Rurals, que en comptabilitzaven uns 7.000 metres quadrats. Tot i que diverses fonts apunten que el foc s'hauria originat dins la base militar de Sant Climent, els bombers tenen constància que les flames es van produir als límits, però a la zona exterior dels terrenys de l'exèrcit.

Tot i que encara s'estan investigant les causes de l'incendi d'ahir, l'incident podria tornar a obrir la polèmica sobre la presència de l'exèrcit a la zona i les maniobres militars que s'hi fan. En aquest sentit, després de les reiterades queixes, durant anys, de Salvem l'Empordà, l'Ajuntament i altres entitats, el Departament d'Interior i l'exèrcit de terra de la base militar General Álvarez de Castro van firmar, el febrer del 2012, un acord per prevenir el risc d'incendis a l'entorn forestal de la base militar de Sant Climent. Per minimitzar el risc d'incendis, l'exèrcit es va comprometre a no fer pràctiques de tir en períodes de risc d'incendi forestal, durant les activacions del pla Alfa, en cas de vents superiors als 40 km/h, o durant el període de campanya forestal, del 15 de juny al 15 de setembre. La investigació determinarà si l'exèrcit no ha trencat l'acord.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.