Successos

successos

Mor un pagès a Santa Pau aixafat per la màquina amb què traginava el gra

La víctima, Joan Prat, regentava també el popular restaurant Masnou a la falda del volcà Croscat

L'accident va passar mentre recol·lectava la veça

Joan Prat, un pagès de Santa Pau de 62 anys, va morir accidentalment ahir en ser aixafat per la pala de la màquina carregadora (tipus Bodcat Case) amb què la víctima traginava sacs industrials amb el gra de colza i veça del camp que estava recol·lectant. L'accident va passar a primera hora de la tarda, en un dels coberts de la masia Masnou. Tot indica que en anar a descarregar, una de les rodes de la màquina hauria enganxat la cama a Prat i que quan aquest va intentar accedir als comandaments per aturar-la, la pala davantera de l'aparell li va caure al damunt i li va causar la mort. L'operari que feia anar la màquina de recol·lectar al camp situat davant mateix de la masia es va estranyar que el pagès tardés més del compte per tornar a fer un altre viatge de gra, i quan van anar a comprovar què passava, el van trobar accidentat sota la màquina. Tot i que la família (que estava atenent el restaurant que regenta a la mateixa masia) i els equips d'emergència es van mobilitzar ràpidament, no es va poder fer res per salvar-li la vida i es va activar el protocol judicial, per fer l'aixecament del cadàver en presència del metge forense. La policia científica dels Mossos també va anar al lloc de l'accident per analitzar l'escena del sinistre i la màquina, que va quedar immobilitzada mentre es realitza l'atestat de l'accident. La notícia de l'accident va circular aviat per Santa Pau i a la tarda veïns i familiars van desplaçar-se al Masnou per fer costat a la vídua i els fills.

Tot i que manté l'activitat agrícola, la masia de Masnou, al cor de la zona volcànica de la Garrotxa, ja fa anys que s'ha transformat en un restaurant, petit i acollidor, especialitzat en plats elaborats amb productes de la Garrotxa (com ara els fesols de Santa Pau i els embotits casolans) i receptes tradicionals de la Garrotxa (com els rostits típics), presentats amb un estil particular, a base de tastets. Masnou està situat davant mateix del camí que enfila cap al volcà Croscat i a pocs metres de l'aparcament per accedir al volcà Santa Margarida. Un lloc estratègic, per la gran afluència de turistes que visiten els dos volcans emblemàtics.

Un cas a Navata

Un pagès de Navata de 50 anys, Pere Miquel Rigall, va morir el 28 de febrer passat en ser atropellat per un tractor a fora de casa seva, el mas Lladó, situat a la carretera del cementiri del veïnat de Colomer, a Navata. En un principi es va pensar que havia estat víctima d'un assalt violent perquè hi havia una mica de distància entre el lloc on va ser localitzat el cadàver i el punt on va anar a parar el tractor. Al final es va deduir que estava manipulant el vehicle quan, de sobte, es va desfrenar. El tractor, que portava una pala, el va envestir i li va passar pel damunt. Com que el terreny feia pendent, el vehicle va continuar avall i va impactar contra el mur d'un cobert d'una granja, que està situat a una distància d'entre 50 i 100 metres de la masia. El cos de l'home era en la mateixa trajectòria del tractor desfrenat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.