Successos

desaparegudes a perpinyà

Troben ADN d'Allison al congelador de casa seva

Les pistes assenyalen el suïcida Paco Benítez com a responsable de la desaparició de la filla i la dona

Els mòbils de la noia i la mare van estar operatius a Perpinyà fins l'endemà de desaparèixer

Novetats en el cas de la desaparició d'Allison Benítez i la seva mare, Marie Josée. A partir de les anàlisis de laboratori de biologia molecular, s'han trobat restes d'ADN de la noia en un congelador de la casa familiar. Un aparell que, a més, segons les investigacions, va ser netejat a fons pel seu pare, Francisco Paco Benítez, poc abans de suïcidar-se i dies després de la desaparició de les dues dones. Així mateix, les proves forenses també han localitzat ADN en una rentadora del centre de reclutament de Perpinyà, al carrer Jean-Vielledent, on Paco Benítez treballava i on es va penjar el 5 d'agost passat. A banda, segons indiquen diversos mitjans de comunicació francesos, la tasca policial també ha pogut determinar que el sospitós va ser vist intentant netejar una catifa abans de morir, amb la qual cosa ara els investigadors tenen el ple convenciment que l'home la va fer servir per transportar els cadàver de les dues dones. I el fet que la policia també hagi evidenciat que l'exparella de Paco Benítez va desaparèixer en les mateixes circumstàncies a Nimes el 2004 ha propiciat que la gendarmeria col·loqui el legionari com a número 1 dels sospitosos de la mort de la parella i la filla.

A banda de la troballa d'ADN, el rastreig de les trucades i els missatges dels telèfons mòbils d'Allison Benítez i la seva mare, Marie Josée, l'anàlisi del cotxe de la feina i el particular del pare i marit d'elles i el visionat de les càmeres del barri on vivien i de l'estació de Perpinyà aporten indicis que cada cop van assenyalant més Francisco Paco Benítez com el responsable de la desaparició de les dues dones, que els investigadors donen per mortes.

Les dades aportades per les companyies telefòniques revelen que els portàtils van estar operatius a la zona de Perpinyà fins al 15 d'agost, l'endemà de la desaparició, quan l'home havia dit que no li responien. El fet que una altra filla de Marie Josée rebés un missatge de text des del telèfon de la seva mare que deia que se n'anava a Tolosa amb Allison incrementa les sospites que algú (que podria ser Benítez) va enviar el missatge per despistar, ja que mare i filla no tenien cap lligam amb Tolosa i les càmeres de l'estació de Perpinyà no van captar les dues dones, que no tenien carnet de conduir. També suscita l'interès dels investigadors el fet que Paco Benítez fes molts quilòmetres entre el 14 i el 22 de juliol, i estan esperant a concretar quines rutes va fer per intentar situar on podrien ser les desaparegudes, que no descarten que hagués dut en algun punt dels terrenys militars que ell freqüentava per la seva feina de legionari.

En vista que ara s'ha descobert que Benítez va ser l'últim a veure la seva amant de Nimes, els investigadors també han decidir gratar en el passat del legionari i comprovar quins motius el van dur a abandonar la brigada paracaigudista espanyola abans d'allistar-se a la legió francesa.

LA DATA

14.07.13
és el dia
en què haurien desaparegut Allison Benítez, l'aspirant a ‘miss' Rosselló, i la seva mare

LA XIFRA

245
quilòmetres.
Francisco Benítez tenia una nova amant, veïna de Castellbisbal, a 245 km de Perpinyà

L'amant a Castellbisbal

La investigació també ha revelat que Francisco Benítez, que estava en tràmits de separació de Marie Josée, ja tenia una altra amant, una dona de nacionalitat espanyola de 40 anys veïna de Castellbisbal (Vallès Occidental), a 245 quilòmetres de Perpinyà.

Els investigadors ja han interrogat aquesta dona, ja que va ser l'última persona que va parlar amb Benítez, per telèfon, abans que aquest es pengés a la caserna Jofre de Perpinyà, el 5 d'agost a la matinada. L'interrogatori de la dona, que va estar parlant gairebé una hora amb Benítez, no ha aportat cap dada rellevant de cares a conèixer el parador d'Allison i la seva mare. El discurs que li va fer Benítez abans de suïcidar-se anava en la línia de defensar la seva innocència, tal com va fer en els vídeos i les cartes que va deixar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.