Vint-i-set persones es troben ingressades en deu hospitals i onze estan greus

La majoria de ferits van ser atesos inicialment als centres més pròxims, sobretot de Calella i de Blanes

La meitat dels seixanta-vuit ferits van ser traslladats als dos centres hospitalaris més propers al lloc de l'accident: el de Calella, que va atendre durant la nit fins a vint-i-quatre pacients, i el de Blanes, que en van ser nou. De fet, els dos hospitals es van convertir inicialment en el principal nucli d'atenció als afectats. Tot i això, només al de Calella van quedar ingressades sis persones, i una altra va haver de ser traslladada a la unitat de cures intensives (UCI) a causa de les greus ferides que tenia. En aquest sentit, fins a quatre persones, entre les quals hi havia dos infants –un dels quals havia ser de operat–, van haver de ser traslladats a diversos hospitals de Barcelona.

D'altra banda, el servei d'urgències de l'hospital de Mataró va començar a rebre ferits de l'accident d'autocar a dos quarts d'una, i durant la nit i matinada va atendre fins a vuit persones. Quatre van ser donades d'alta al cap d'unes hores, i quatre més van haver de continuar ingressades. Tot i la gravetat dels ferits –un dels quals presenta un traumatisme toràcic–, l'evolució és favorable, segons la direcció del centre de la capital del Maresme. A l'hora de tancar aquesta edició, i segons el Departament de Salut de la Generalitat, les vint-i-set persones ferides ingressades van ser repartides en deu centres hospitalaris: Sant Joan de Déu, hospital de Sant Pau, la Vall d'Hebron, el Clínic de Barcelona, l'hospital Germans Trias i Pujol, el de Calella, el de Blanes, el de Granollers, el de Mataró, i finalment l'Hospital General de Catalunya.

Els sis morts

Tot i que no ha transcendit la identitat dels sis turismes morts, fonts pròximes al cas van explicar ahir que una part de les persones que haurien perdut la vida eren disminuïts psíquics que pertanyien a una fundació i que estaven de vacances.

La direcció d'aquesta entitat holandesa es va traslladar ahir a Santa Susanna per conèixer els detalls del que havia passat. Una altra de les víctimes de l'accident de Sant Pol és un home que viatjava juntament amb la seva dona i una filla a l'autocar; segons les mateixes fonts, només hauria mort el marit.

Els afectats i els familiars de les víctimes, que van viure uns moments de molta tensió, van rebre assistència psicològica per part dels serveis d'emergències mèdiques.

L'ambaixador dels Països Baixos, a Santa Susanna

e.f

L'ambaixador dels Països Baixos, Como van Hellenberg Hubar, es va desplaçar ahir fins a la zona hotelera de Santa Susanna on hi ha allotjades algunes de les famílies de les víctimes i també dels ferits de l'accident. Estava previst que cap a les nou del vespre tingués lloc la trobada per informar a les famílies de com poden repatriar els cossos dels seus familiars o de les gestions que han de fer i de com se'ls pot ajudar per afrontar aquesta despesa. Segons va explicar l'ambaixador, es dóna la casualitat que la dona que viatjava en el cotxe que va xocar amb l'autobús havia viscut a Holanda i va facilitar totes les gestions perquè es pogués organitzar aquesta trobada amb els familiars. La trobada amb turistes d'altres hotels de la zona es va fer a l'hotel Ona Brava, on durant la tarda hi va haver agents de la policia local i dels Mossos d'Esquadra, la presència dels quals va fer encuriosir els turistes que s'allotjaven a l'hotel.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.