Successos

tribunals

Un galerista gironí nega haver-se apropiat d'una obra de Miró

L'Audiència de Girona havia de ser el marc, ahir, del judici contra el galerista Miquel Tràfach, originari de la Cellera de Ter, per a qui la fiscalia demana tres anys de presó i una multa de 3.000 euros per haver-se apropiat presumptament de manera indeguda d'una obra de Miró que un client li va entregar per tal que en tramités la venda. La sessió es va suspendre després que l'advocat de Tràfach, Carles Ribas, aportés la gravació d'una conversa entre el seu client i l'amo del quadre, Alfonso de Quintana d'Ocon, mitjançant la qual pretén provar que la víctima real és el galerista.

Segons la defensa, De Quintana d'Ocon volia un quadre de més valor i, per això, va donar al galerista una obra de Miró i 50.000 euros. Tràfach, suposadament, n'hi va aconseguir un i, com que hi confiava, va deixar que se l'endugués sense signar cap document. A partir d'aquí, el galerista diu que va vendre la primera obra i que De Quintana es va emportar la segona; i en canvi, el denunciant nega tenir aquesta altra pintura, valorada en 110.000 euros.

La defensa creu que De Quintana d'Ocon va intentar desfer la compravenda al·legant que li semblava que el quadre més valuós era fals, i hi afegeix que va “coaccionar” el galerista fins que aquest també li va tornar 53.000 euros. La fiscalia i l'acusació analitzaran ara la conversa que el galerista va gravar. La defensa ha avançat que, si aconsegueixen una sentència absolutòria, denunciaran l'altra part per estafa i denúncia falsa. Per la seva banda, la fiscalia sosté que l'acusat va signar el 2010 un contracte en què es comprometia a tramitar la venda del quadre de De Quintana, per 60.000 euros. Arribats a la data màxima per fer-ho, no va tornar l'obra ni els 60.000 euros –una suma amb què el Ministeri Públic sol·licita que el galerista indemnitzi De Quintana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.