Successos

maresme

Absolen l'exalcalde de Cabrera per haver tancat el Calipso

Un jutjat de Mataró desestima la denúncia per prevaricació presentada per l'empresa propietària del prostíbul de l'N-II

Carles Rocabert manté que la querella era un “advertiment” als càrrecs públics “perquè no es fiquin amb aquests negocis”

El jutjat penal número 1 de Mataró ha absolt l'exalcalde de Cabrera de Mar, Carles Rocabert (ERC), de l'acusació de prevaricació per haver fet tancar el prostíbul Calipso, a peu de la carretera N-II l'any 2005. La sentència recull que no hi ha fonament en la querella presentada per l'empresa Hoteles y Restaurantes Garmón S.L., propietari del club i que actualment està en funcionament. L'empresa també reclamava 6 milions d'euros en concepte de danys i perjudicis. Els fets es remunten a l'any 2005 quan per decisió de l'Ajuntament de Cabrera de Mar es va fer tancar el prostíbul amb l'argument que patia incompliments greus en matèria de seguretat i que les habitacions de l'edifici no reunien les condicions necessàries per a dur a terme l'activitat que s'hi desenvolupava. El propietari del negoci va portar el cas als jutjats i, a banda de l'exalcalde, també es va querellar contra el secretari municipal que la sentència que s'ha fet públic també absolt dels càrrecs.

La sentència recull que l'actuació de Rocabert i del secretari no es pot vincular a cap delicte de prevaricació. En concret, el fiscal ja havia demanat el sobreseïment de la causa el tràmit d'instrucció i en el judici, l'absolució dels dos acusats. Segons el jutjat, el procediment de tancar el Calipso no va ser l'adequat, però el fet que el propietari fes les millores adequades a normativa comporta que era coneixedor que era necessari fer-les. Després de set anys de litigis, Carles Rocabert assegura que el Calipso “mai ha complert les normatives, però amb el temps han prescrit, sobretot les urbanístiques”.

Decisió adequada

L'exalcalde de Cabrera celebra la decisió judicial –que pot ser recusada–, però destaca que els fets l'han afectat “perquè se'm va acusar de delinqüent”. “Vaig prendre les decisions adequades en base a la normativa existent i ho tornaria a fer”, assenyala. Per Rocabert, la querella que va presentar l'empresa propietària del Calipso “tenia intenció coercitiva” ja que es va presentar només cinc dies després de la decisió municipal de denegar la llicència i sense iniciar el procediment contenciós-administratiu, que era el que pertocava”.

Finalment, l'exalcalde interpreta la denúncia com un “avís per a navegants” adreçat a polítics i alcaldes perquè “no es fiquin amb aquest tipus de negoci perquè portarà males conseqüències”. Malgrat tot, però, Rocabert exhorta als servidors públics a “ actuar sempre per fer complir la legalitat, però especialment amb els negocis que, com la prostitució, tenen permanentment el dubte sobre la correcta actuació de les seves accions”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.