Successos

Carlos Fabra, tranquil en el banc dels acusats

L'expresident de la Diputació de Castelló compareix acusat de suborn, tràfic d'influències i quatre delictes fiscals en el conegut “cas Naranjax”

No ha volgut fer cap declaració en la seua entrada als jutjats, on l'esperaven nombrosos mitjans de comunicació

Carlos Fabra ja seu en el banc dels acusats. L'expresident de la Diputació de Castelló ha arribat puntual a la Ciutat de la Justícia de la capital de la Plana, on ha arrancat hui el juí sobre el cas Naranjax, i on Fabra compareix en qualitat d'acusat pels presumptes delictes de suborn, tràfic d'influències i quatre delictes fiscals.

L'exdirigent del PP castellonenc no ha volgut fer cap declaració als nombrosos mitjans de comunicació que l'esperaven des de primera hora entre fortes mesures de seguretat. Tan sols ha fet un gest de reconeixement a un parell de persones que li han llançat crits de suport. “Estem amb tu Carlos, Castelló està amb tu perquè has fet molt per aquesta ciutat i nosaltres”, s'ha pogut sentir.

Minuts més tard ha entrat a les instal·lacions la seua exmuller, M. Amparo Fernández, acompanyada d'una de les filles i que amb semblant tranquil tampoc no ha volgut respondre les preguntes dels periodistes. Fernández també està acusada de suborn i delictes fiscals.

L'advocat d'ambdós, el prestigiós penalista Javier Boix, que va exercir la defensa de l'expresident Francisco Camps en la causa dels vestits, tampoc ha atés els mitjans. Sí que ho ha fet el lletrat d'una altra de les acusades, Montserrat Vives. Wenceslao Palacios ha demanat l'absolució de tots els acusats, en especial per a la seua patrocinada. “Si la condemnen, Vicente Vilar hauria completat la seua revenja, ja que l'ha violada, assetjada i arruïnada”, ha dit.

Palacios s'ha expressat així en relació amb el quart acusat, l'empresari Vicente Vilar, el qual el desembre de 2003 va presentar dues querelles contra Carlos Fabra per cobrar-li quantitats milionàries per fer de mitjancer amb diferents ministeris perquè s'aprovaren les llicències per als productes fitosanitaris que fabricaven les empreses de Fernández i Vives.

Vilar ha accedit al recinte per una altra entrada i custodiat, ja que compleix condemna per violació a la seua exparella, Montserrat Vives. L'últim dels acusats és l'exsenador i exdiputat del PP, Miguel Prim.

Dues sales per al judici

A la sala d'Audiència han accedit unes quaranta persones. Les primeres, estudiants de Dret que volen fer un seguiment exhaustiu del procés per corrupció més important de la història dels tribunals castellonencs. Al costat, en la sala habilitada per als mitjans, la imatge més buscada ha sigut la de Fabra assegut ja en el banc dels acusats, després d'aconseguir dilatar el procés judicial durant una dècada gràcies a l'estratègia del lletrat Boix. “El ciutadà exemplar” com el va qualificar Mariano Rajoy durant una visita al País Valencià ha romàs tranquil al seu seient mentres han llegit els escrits d'acusació per part de la Fiscalia Anticorrupció, l'Advocacia de l'Estat i la Unió de Consumidors, i els escrits de defensa. El llarg procés previ a les declaracions dels acusats podria fer que el testimoni de Fabra, previst per a hui, s'ajorne fins demà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.