Successos

A punt de judici l'assalt a un mas de Calonge

El fiscal demana 26 i 30 anys de presó per a cinc homes que van robar un botí d'un milió d'euros al mas Bou i van atacar la mestressa i la seva mare, de 96 anys

Els assalts violents tenen un índex de resolució policial baix però el cas de l'assalt perpetrat el 27 de setembre del 2011 a la matinada contra la mestressa del mas Bou de Calonge, de 76 anys, i la seva mare, de 96, està a punt de jutjar-se amb cinc homes al banc dels acusat. El fiscal atribueix l'assalt a Radig Balansaya, un armeni que suposadament és el cap de la banda; el seu compatriota Robert Grigoryan, de 35 anys i veí de Terrassa; els germans Manuel i David Cuenca, de 40 i 36 anys i veïns de Barcelona, i Francisco José Hernández, de 39 anys i veí de Vallirana. Demana 26 anys per als quatre operaris de la banda de lladres per l'assalt a Calonge i per un altre perpetrat a Vallirana i 30 anys per al capitost, perquè li afegeix el càrrec d'atemptat, ja que va agredir els policies en el moment de la detenció. El fiscal, que els imputa dos delictes de robatori amb violència en casa habitada en concurs amb detenció il·legal i lesions i pertinença a banda criminal, remarca que la banda seleccionava les seves víctimes entre persones grans i que buscava cases que tinguessin molts objectes de valor, com ara joies i obres d'art. El mas Bou de Calonge era un objectiu idoni. Hi van entrar cap a les dues de la matinada del 23 de setembre del 2011 desmuntant un dels vidres d'una finestra, i uns quants es van dirigir cap a l'habitació on dormia la mestressa, de 76 anys, i uns altres cap a l'habitació de la mare, una anciana de 96 anys impedida a qui van controlar tota l'estona. Van despertar la mestressa de cop, mig escanyant-la, al mateix temps que li arrencaven la cadena que duia al coll. Van lligar-li les mans amb un cinturó i, sense deixar d'exigir-li que els donés “diners”, li van tapar la cara amb una funda de coixí. Mentre un la vigilava, la resta del grup va regirar l'habitatge de dalt a baix. Abans de marxar, els assaltants van tornar per tapar la boca i el nas a la mestressa i, amb el mateix cinturó i una brusa, la van lligar de mans i peus als barrots del llit. Li van robar el cotxe –un Renault Scénic– i van fugir. Es van endur un botí que pujava a més d'un milió d'euros; joies (quatre rellotges, fermalls d'or i diamants, cadenes, polseres i arracades), cinc quadres d'alt valor històric i un pergamí honorífic guardat al mas.

LA DATA

27.09.11
Van assaltar
el mas Bou, van lligar la mestressa, de 76 anys, i van controlar la seva mare, de 96 anys.

Repetició de la jugada a Vallirana

La nit del 7 d'octubre del 2011, el grup criminal va tornar a actuar a Vallirana, a casa d'un home de 60 anys. Els lladres van sorprendre la víctima al menjador, “se li van abraonar, la van llançar a terra i li van donar cops de puny a la cara i coces”. Van marxar deixant l'home lligat al terra del menjador, on va haver d'estar-se així tota la nit fins que l'endemà la policia local el va anar a socórrer. Es van endur un bon botí: 45 rellotges (25 d'or i plata de marques com ara Rolex, Zenit i Omega) i altres d'una col·lecció antiga (tots eren rellotges americans de butxaca), dues col·leccions de monedes de plata (una d'elles, de Mèxic), medalles antigues, lingots de plata i nombroses joies i monedes d'or. I la clau d'un altre habitatge que l'home té al poble, on van ser detinguts l'endemà quan van anar a saquejar aquest habitatge entrant amb la clau.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.