Successos

judicial

El parricida de Lloret va atracar un bar al Montsià abans de ser detingut

També va ser aturat en un control d'alcoholèmia a Barcelona i va donar positiu, però en aquella data encara no havien trobat el cadàver del pare

Carlos Soriano Marco, l'home que és jutjat per l'assassinat del seu pare, Carles Soriano Jiménez, perpetrat el 22 o el 23 de maig del 2011, va ser identificat com l'autor d'un atracament a una pizzeria de Salou a finals de juliol d'aquell any, un mes abans que fos detingut a Salou. Així ho va revelar ahir el sergent dels Mossos que va instruir la causa en la seva declaració, feta per videoconferència, en la sessió que es va fer ahir a l'Audiència de Girona. L'atracament el van perpetrar un home i una dona i l'atracadora va ser detinguda al mateix moment, però, en canvi, l'atracador va fugir però posteriorment, a través de les declaracions de la detinguda i de la descripció dels testimonis, es va identificar Soriano com l'assaltant. I la víctima el va reconèixer. El sergent dels Mossos, que va exposar que des que es va trobar el cadàver, l'11 de juny, es va considerar Carlos Soriano sospitós, també va revelar que el 8 de juny Carles Soriano havia estat aturat per la Guàrdia Urbana de Barcelona en un control d'alcoholèmia i que va donar positiu, motiu pel qual se li van endur el cotxe al dipòsit municipal. El cotxe era propietat del seu pare i, segons tots els indicis, Soriano el va anar a recollir a Lloret el 6 de juny, quan ja feia dies que el seu pare era mort, i quan va anar a amagar el cos dins de l'armari i a perfumar el pis amb encens després que li truquessin els de la immobiliària per la pudor que desprenia l'habitatge. Tot i haver estat identificat en un atracament i haver topat amb la Guàrdia Urbana de Barcelona, Soriano no va ser detingut fins al 28 d'agost, quan els Mossos, que havien punxat diversos telèfons de gent del seu entorn, el van trobar en un bar de Salou, després que hagués fet una trucada a la seva mare.

La seva mare precisament va ser un dels testimonis que ahir van ser citats a l'Audiència. La dona va exercir el dret a no declarar pel fet de ser familiar directa de l'acusat. Així, la dona es va estalviar d'haver d'explicar si Soriano pare era un home violent tal com assegura l'acusat, que manté que el va matar en defensa pròpia. En canvi, altres familiars que van declarar ahir, entre ells un germà de l'acusat i també fill de la víctima i un germà de la víctima i oncle de l'acusat van avalar la tesi que Carlos Soriano Jiménez era un home molt agressiu amb qui no es podia conviure. El fill de la víctima va explicar que van conviure uns mesos junts ell, l'acusat i el seu pare i que es discutien diàriament. La convivència va acabar quan Soriano Jiménez, diu, els va amenaçar amb una destral. L'oncle de l'acusat va assegurar que el seu germà “sempre solia dormir amb una destral sota el llit”.

LA DATA

11.06.11
Es va descobrir
el cadàver del pare de l'acusat precintat dins d'un armari al seu pis de Lloret de Mar.

Evasió i confessió

Durant el temps que va estar evadit després del crim, Carlos Soriano va conviure amb dues dones diferents. Una d'elles, que va declarar ahir a l'Audiència, va assegurar que Soriano li havia confessat que havia matat el seu pare, però va dir que ella no el va delatar perquè n'estava molt enamorada. El sergent dels Mossos va explicar que quan un agent va demanar a Soriano, ja detingut, que li ensenyés les mans aquest li va etzibar: “No hi veuràs res. No em vaig pas tallar, no li vaig donar cap opció.” Aquesta afirmació és rellevant, ja que tombaria la versió que ha donat l'acusat davant el tribunal, segons la qual va apunyalar el seu pare en defensa pròpia. La defensa, encapçalada per José Javierre, lluita perquè el fiscal Enrique Barata rebaixi la qualificació d'assassinat a homicidi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.