Successos

tribunals

Presó per als detinguts pels atacs al club Paradise

Dels set arrestats dijous, només a un se l'hi ha imposat presó provisional eludible mitjançant el pagament d'una fiança de 25.000 euros

Els acusats van declarar ahir als jutjats de Blanes i Mataró

Tinença d'armes i explosius, danys, estralls, pertinença a organització criminal, falsedat documental i robatori de vehicle. Són els delictes que, en conjunt, la titular del jutjat d'instrucció 1 de Blanes i el jutge del número 2 de Mataró van atribuir ahir als set detinguts dijous a la Selva i al Maresme pels atacs al macroprostíbul Paradise de la Jonquera. Malgrat que es va ordenar el seu ingrés provisional a la presó, el lletrat Jordi Corominas, del bufet Monguilod advocats, va aconseguir que el jutge de Mataró imposés a un seu client la possibilitat d'eludir la presó mitjançant una fiança de 25.000 euros.

Aquesta mesura es va decretar per a Andreu Jaume Peña, que va ser arrestat pels Mossos a Sant Andreu de Llavaneres juntament amb el seu germà Xavier, que també va ser assistit per Corominas. En el cas de Xavier Jaume, tenia relació amb un veí de Lloret que el 2003 va ser detingut amb l'amo del Paradise, José Moreno, en uns escorcolls en dos bordells més de l'empresari. Com la resta dels imputats, els dos germans van negar qualsevol vinculació amb els fets que han transcendit als mitjans i que van tenir lloc al desembre de l'any passat, quan dos motoristes encaputxats van llançar artefactes explosius al club i, deu dies després, quatre individus hi van deixar aparcat un cotxe carregat amb dinamita.

Ahir a Mataró, també va comparèixer Carmelo Guaganti, representat per l'advocada Montse Cobos. Paral·lelament, a Blanes, van interrogar el veí de Lloret Alberto Serrano, Felipe Espriu –nascut a Barcelona–, Miguel Ángel Fernández Cordón i Carles Villar, de Blanes. Van ser assistits, respectivament, pels lletrats Salvador Ortiz, Elena Pérez Llovera, Pedro Pérez Cano i Jordi Gimbernat. Serrano –sense fer referència al vehicle carregat de dinamita– va dir que va vendre un automòbil a Espriu i que aquest el va revendre. Corominas i Gimbernat ja van avançar que presentaran recurs. Pensen que el fet que el cas estigui sota secret de sumari crea indefensió perquè no saben quins indicis hi ha contra els acusats i que no hi ha risc de fugida perquè tenen arrelament on viuen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.