Successos

medi ambient

Un petit incendi a Llafranc fa saltar les alarmes per la forta tramuntana

El foc va cremar poc menys d'una hectàrea a mig matí

Onze dotacions terrestres dels bombers i un helicòpter van impedir l'avenç de les flames

L'incendi forestal que es va declarar ahir poc abans de les deu del matí al peu del far de Sant Sebastià de Llafranc va acabar cremant una superfície d'una hectàrea aproximadament. El foc, que es va originar dins d'una propietat privada, es va començar a propagar per una zona escarpada, empès per la tramuntana. Això va fer saltar les alarmes, però les onze dotacions dels Bombers de la Generalitat van aconseguir encerclar el perímetre abans que arribés al penya-segat del litoral.

El sots-cap de guàrdia del cos, Ferran Lorente, destacava que la situació es va poder controlar perquè les flames no havien arribat a les capçades dels pins, i només es van estendre pel sotabosc. Cap al migdia, i sense que afectés cap dels xalets de l'altra banda del vial, va quedar controlat.

Un camió crema a l'AP-7

Per altra banda, ahir al migdia la col·lisió entre un camió que transportava palets de plàstic i una furgoneta al quilòmetre 21,2 de l'AP-7 –al terme de Llers i en sentit sud– va provocar un altre incendi i el tall de l'autopista durant dues hores. El foc també va afectar una hectàrea de matolls i arbrat a tocar de la via.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.