Successos

tribunals

Presó per a l'acusat del crim del fillol del rector de Riells

El detingut diu que estava fart que la víctima es burlés d'ell, i afirma que mantenia relacions amb el capellà per diners

El titular del jutjat d'instrucció número 4 de Blanes va ordenar ahir presó provisional comunicada i sense fiança per un presumpte delicte d'assassinat per a Eulogio Lumalang, el veí de la població de 44 anys i d'origen filipí que va ser detingut dijous passat per haver matat un jove de 22 anys procedent del Brasil que havia estat apadrinat pel rector de Riells i Viabrea, Jaume Reixach. En la compareixença, la fiscal, Sandra Fagil, va qualificar en un principi els fets com a constitutius d'homicidi, sense perjudici de modificar posteriorment les seves conclusions i elevar l'acusació d'assassinat envers l'autor confés del crim. Per la seva banda, l'advocat de l'arrestat, Horacio Airaudo, va demanar que s'avalués l'estat mental del seu client i que fos ingressat al centre psiquiàtric de la presó de Brians perquè “sent veus i té al·lucinacions”.

Durant més de dues hores de declaració, Lumalang va manifestar que estava “fart de tot”, que es va obsessionar amb la víctima, Odycleidson Kekeo Moraaes do Nascimiento, perquè es burlava d'ell, i que, entre altres coses, el noi el punxava dient que feia orgies amb la seva exdona i amb una de les seves filles. Després que dijous passat propinés a la víctima dues punyalades mortals al tòrax dins del pis de Blanes del rector, va anar fins al bany, on va agafar una tovallola i va netejar la sang del ganivet. Va desfer-se tot seguit de l'arma, va fugir corrents i es va amagar al seu cotxe, on la policia el va trobar dues hores més tard assegut al seient del copilot.

L'agressor, així mateix, va afirmar que durant més de divuit anys havia mantingut relacions sexuals amb el rector a canvi “de diners i de droga”. Va especificar que es van conèixer a Filipines, en un bar d'ambient on el detingut es guanyava la vida com a cambrer. La relació entre tots dos era tan bona que, segons va afegir, el capellà fins i tot li havia promès que una part de la seva herència aniria al seu nom. Tot hauria canviat, però, quan el jove brasiler va entrar en escena. El capellà el va conèixer al Brasil i, quan va fer els divuit anys, el va convertir en el seu fillol i el va portar fins a Blanes, on vivien plegats.

Reixach va negar rotundament ahir la versió de l'arrestat. “És totalment fals. Mai no li he proporcionat res. És absurd, però amb aquesta acusació ja m'ha embrutit a mi. Tot i inventar-se coses, però, res del que pugui dir justifica que perpetrés un crim. No només va posar fi a la vida d'en Kekeo, sinó que també va cometre un homicidi frustrat cap a mi. No em va matar d'una manera, però amb aquestes greus acusacions em matarà d'una altra.” El rector, a més, subratlla que era Lumalang qui li havia ofert mantenir relacions a canvi de diners i que mai no ho va acceptar. “Tenia la cobdícia de guanyar diners i estava gelós d'en Kekeo. M'havia arribat a fer xantatge que s'inventaria coses d'aquest tipus i que les faria públiques.”

En la seva declaració com a testimoni, Reixach també va sostenir que va afillar tant Lumalang com Kekeo per tal d'ajudar-los a sortir de la pobresa. Pel que fa al seu habitatge, tot i que dijous no es va precintar, sí que el sumari recull que en una primera inspecció es van localitzar centenars de CD amb pornografia gai adulta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.