Successos

Un any més amb un assalt violent cada setmana

Els encaputxats que ataquen la gent als habitatges han perpetrat una cinquantena de robatoris i, tot i que els Mossos han resolt algun cas del 2012, els assalts del 2013 continuen impunes

Els lladres encaputxats que entren a les cases i actuen violentament contra els inquilins lligant-los, i a vegades colpejant-los, han perpetrat almenys 43 assalts violents (els que aquest diari ha pogut comptabilitzar) durant aquest anys. Vénen a representar un cada vuit dies, aproximadament. Una mitjana lleugerament inferior a la de l'any 2012, quan se'n va comptabilitzar un cada set dies, 54 en total. Els lladres han continuat actuant impunement (no s'han fet detencions relacionades amb els assalts del 2013), tot i que els Mossos van incrementar la vigilància i els controls arran de l'assalt que el 18 de novembre del 2012 va costar la vida al president de la patronal gironina, Jordi Comas, mort asfixiat a mans d'uns lladres a casa seva a Platja d'Aro. Paradoxalment, la zona on més controls fa la policia és la zona on més assalts s'han anat perpetrant: el Baix Empordà i la part del Gironès més propera al Baix Empordà. Les poblacions més castigades són Platja d'Aro, Santa Cristina d'Aro, Sant Feliu de Guíxols i Llagostera. Els lladres trien les seves víctimes entre la gent més vulnerable que viu en cases aïllades i són molt bons coneixedors de la zona i dels viaranys per arribar als llocs dels assalts i fugir-ne. Es mofen de la policia, però també humilien les víctimes. La dona francesa de 65 anys assaltada al seu xalet de Platja d'Aro, el 4 d'octubre, va haver de suportar una agressió sexual. També va ser víctima de tocaments ofensius la dona de 65 anys d'origen egipci que va ser assaltada a la seva residència de Campdorà el 15 de febrer.

Perversos van ser els assaltants que 13 de maig van assaltar el xalet d'uns jubilats francesos a Santa Cristina d'Aro i van jugar a la ruleta russa amb la dona. Cinisme és el que van evidenciar el 20 d'abril els assaltants d'un ancià de Llagostera, al qual van fer una truita abans de marxar. I supera el cinisme l'assaltant que va donar consells de seguretat a la mestressa del Mas Moners de Platja d'Aro. “Si hagués portat un aparell de teleassistència, la Creu Roja hauria vingut en un tres
i no res.”


El comissari dels Mossos, cap de la regió policial de Girona, aprofita els actes públics per insistir que treballen per trobar els assaltants violents que van matar Jordi Comas i encoratja els seus agents per trobar els lladres violents que no paren d'assaltar habitatges.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.