Successos

societat

El bisbe continua vetant mossèn Reixach de Riells

Un grup de feligresos van reclamar ahir a Francesc Pardo el retorn del rector a la seva parròquia

El bisbe de Girona diu que el capellà no farà missa fins que no es resolgui el seu expedient

Un grup de feligresos de la parròquia de Sant Martí de Riells i Viabrea es van desplaçar ahir a Girona per reunir-se d'urgència amb el bisbe de la diòcesi, Francesc Pardo, per sol·licitar el retorn de mossèn Jaume Reixach. En un acte de suport incondicional, una dotzena de feligresos van trucar directament a la porta del bisbat per traslladar el seu malestar per la situació. Malgrat que no tenien cita, ja que la decisió de trobar-se amb el bisbe es va prendre diumenge, Pardo els va rebre al seu despatx en una reunió que va durar prop d'una hora i mitja. Però, segons paraules dels feligresos, la trobada no va servir de gairebé res ja que el bisbe “continua enrocat”. Els representants de la comunitat de Riells demanaven que el rector tornés a la seva tasca a partir de la missa del gall, però segons el bisbe, Reixach no podrà fer missa fins que no es resolgui l'expedient que té obert, després que es produís el 5 de desembre passat el crim del seu fillol Kekeo Moraes, a casa del mossèn. En la trobada, Pardo hauria insinuat als feligresos que el bisbat té informació que no s'ha fet pública, i que fins i tot han prohibit a mossèn Reixach que faci cap declaració. “El bisbe no ha baixat del burro, diu que tinguem paciència, però de moment el tenen castigat”, va dir Fèlix Net, un dels feligresos que es van desplaçar ahir a Girona. Pels feligresos, fa anys que li tenen el dit a l'ull, al rector, i ara han aprofitat l'afer del crim per apartar-lo.

Preocupació de 17 nens

Els feligresos també van entrar un escrit en el qual donen tota la confiança i suport a mossèn Reixach. També traslladen la preocupació dels 17 nens que estan preparant la primera comunió que s'estan preguntant què li passa, i per què plora. Per tot, sol·liciten que continuï la seva tasca, ja que no ha estat ni imputat en el cas.

LA FRASE

El bisbe no ha baixat del burro, diu que tinguem paciència, però de moment el tenen castigat
Fèlix Net
feligrès de riells


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia