Successos

Intoxicats per l'aigua 28 inquilins d'un bloc d'Alp

La majoria van ser hospitalitzats

Tot fa pensar que el pou d'on treuen l'aigua està contaminat

Unes vint-i-vuit persones, residents del bloc d'apartaments Pla del Roc de la Molina, a Alp (Cerdanya), han resultat intoxicades amb símptomes relacionats amb la gastroenteritis i se sospita que la causa ha estat l'aigua del pou del bloc.

El brot es va originar durant els darrers dies del 2013, el 30 o 31 de desembre. A partir de llavors, els inquilins d'aquest bloc, a tocar de les pistes de la Molina i que s'utilitzen majoritàriament com a segones residències o es lloguen durant les festes, van començar a patir símptomes relacionats amb la gastroenteritis. Els 28 afectats van ser atesos a l'Hospital de Puigcerdà amb vòmits, diarrees, mal de panxa i problemes derivats de la deshidratació. L'alcalde, Ramon Moliner, ha explicat que alguns d'ells van haver de quedar-se ingressats a l'hospital, tot i que, actualment, la gran majoria ja ha rebut l'alta mèdica. El consistori creu que la principal causa d'aquesta intoxicació seria l'aigua del pou privat que abasteix el bloc. “No es pot assegurar del tot perquè encara falten els resultats de les anàlisis però el punt comú que compartien tots els afectats és l'aigua que podria estar contaminada”, ha apuntat el batlle. Per això, i fins que no arribin els resultats, el consistori ha aconsellat a tots els inquilins que no beguin ni utilitzin aquesta aigua. L'Ajuntament ha encarregat anàlisis de l'aigua i també l'analitzarà Sanitat i la comunitat d'apartaments. Els Mossos també han obert una investigació per aclarir els fets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia