Successos

judicial

L'amo del macroprostíbul Paradise nega ser el líder d'una xarxa de proxenetes

José Moreno s'enfronta a una pena de 14 anys de presó per haver explotat sexualment noies brasileres

L'empresari defensa que no ha fet res mal fet

L'amo del macroprostíbul Paradise, de la Jonquera, José Moreno, nega ser el líder d'una xarxa de proxenetes que va atreure noies al Brasil entre els anys 2009 i 2010. Moreno ho va dir ahir a l'Audiència de Girona, on va tornar a asseure's al banc dels acusats i on va haver de defensar la seva innocència dels delictes contra el drets dels ciutadans estrangers i contra el dret dels treballadors dels que és acusat. El fiscal demana per a ell una pena de 14 anys de presó. L'acusació pública també demana que l'amo del Paradise pagui una multa de 5.400 euros i que sigui inhabilitat durant 11 anys perquè no pugui explotar prostíbuls. El ministeri públic basa l'acusació en el testimoni de deu dones, que van arribar al país entre el 2009 i el 2010 i a les quals Moreno els va pagar el bitllet d'avió. Elles sabien que venien a exercir la prostitució i seguien les instruccions de la xarxa per fer-se passar per turistes i aconseguir entrar a Catalunya per treballar de manera clandestina. Un cop als clubs Eclipse, de Mont-ras, i Edén, de Melianta, –que està tancat–, però, l'empresari i set persones més que formarien part de la trama els reclamaven una quantitat elevada de diners per saldar el deute pel viatge. L'import solia ser de 2.500 euros, malgrat que una de les suposades víctimes diu que n'hi van exigir 6.000.

Durant el judici, Moreno va reiterar que és innocent. Si bé va reconèixer la seva culpabilitat en la causa del 2012 per la seva “ignorància”, aquest cop assegura que no ha fet “mai més res mal fet”. Llavors va ser condemnat a tres anys de presó per un delicte contra el dret dels ciutadans estrangers, en uns fets gairebé semblants als que es van jutjar ahir. “No em cal fer entrar noies al país de forma clandestina perquè ja n'hi ha prou del país o d'Europa”, va afirmar ahir. També va negar que algun cop hagués pagat el bitllet a alguna noia procedent del Brasil per després forçar-la a treballar en els seus locals.

Els seus còmplices

Juntament amb Moreno al banc dels acusats també s'hi van assegure els que el fiscal sosté que són els seus còmplices: Rodrigo Rodrigues, Luís Rodríguez, Thirce Adriana Rodríguez, Eduardo Osuna i els encarregats de l'Edén Mattia Cabras, Abraham Soler i José Manuel Caeiro. Per tots els acusats l'acusació pública demana una pena d'entre 14 i 20 anys de presó. Les penes més altes són per a Rodrigo Rodrigues i Luís Rodríguez, als quals el fiscal també els acusa d'actuar pel seu compte “enganyant” homes per fer-los venir al país dient-los que treballarien de cambrers o en la construcció i, una vegada aquí, portar-los a pisos de Girona o Barcelona per obligar-los a prostituir-se per saldar el deute. Durant les seves declaracions, els processats no van respondre a les preguntes del fiscal però, en canvi, sí a les dels seus lletrats: Lluís Frigola, Verónica Lahoya i Pere Plantalech.

El judici continua avui amb la declaració de les víctimes. En el judici declararan deu noies, la majoria d'elles testimonis protegits.

LA FRASE

No em cal fer entrar noies al país de forma clandestina perquè ja n'hi ha prou del país o d'Europa
José Moreno
amo del paradise


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.