Successos

seguretat

El rector de Riells paga el trasllat al Brasil del cos del noi mort a casa seva

El jutjat autoritza l'entrega del cadàver de Kekeo Moraes a la seva mare

La víctima no tenia permís de residència tot i que feia quatre anys que vivia a Blanes

Un mes i mig després de l'assassinat, el cadàver de Oducleidson Kekeo Moraes do Nascimiento podrà ser traslladat al Brasil, un cop el jutjat ha autoritzat l'entrega del cos a la seva mare, Maria Cristina Carneiro de Moraes. La repatriació del cos serà possible, però, gràcies a l'aportació de 7.000 euros que s'ha avingut a fer mossèn Jaume Reixach perquè el cos del seu fillol Kekeo Moraes, assassinat a casa seva, sigui enterrat al Brasil, tal com vol la seva mare, que es va traslladar a Blanes per comparèixer en la causa judicial i tramitar la repatriació de seu fill. La família del noi va poder recollir 900 euros, que també serviran per al viatge de retorn, però no haguessin pogut repatriar-lo. Pau Vila, representant legal de Maria Cristina Carneiro, reconeix la bona predisposició del rector de Riells, que també ha fet entrega a la mare dels objectes personals (roba i rellotge) que eren al pis on convivien Reixach i Moraes.

Un noi sense papers

Kekeo Moraes, que va ser apunyalat mortalment el 5 de desembre per Eulogio Sol Lumalang, havia arribat a Blanes quan tenia 18 anys amb un bitllet d'anada que també li va pagar el rector de Riells. Jaume Reixach va conèixer Kekeo Moraes quan el noi només tenia 17 anys en un viatge que va fer al Brasil i li va oferir de venir a Catalunya Amb el vistiplau de la seva mare (que afirma, però, que no sabia que Reixach era capellà), quan el noi va complir els 18 anys va volar fins a Catalunya i es va instal·lar a casa de mossèn Reixach. Tot i que d'això ja en fa quatre anys i tot i que Kekeo Moraes va treballar diversos cops en feines d'hostaleria, mai no havia obtingut permís de treball ni de residència i, per tant, la seva situació era irregular. L'homicida, Eulogio Sol Lumalang, també va arribar a Blanes fa uns vint anys gràcies a Jaume Reixach després que es coneguessin en un viatge que va fer el rector a Filipines. Eulogio Sol sí que tenia permís de residència i va dur la família.

LA DATA

05.12.13
Eulogio Sol Lumalang
va assassinar Kekeo Moraes a casa de mossèn Jaume Reixach, a Blanes.

El mossèn encara no diu missa

Uns dies després del crim a casa seva, Jaume Reixach, que és rector de la parròquia de Sant Martí de Riells, ha deixat d'oficiar les misses per recomanació expressa del bisbe de Girona, Francesc Pardo, i en contra de la petició dels feligresos, que fins i tot van anar al Bisbat a reclamar el retorn de Reixach. De moment, el rector de Riells continua sense dir missa i els feligresos confien, però, que el mes vinent el tornin a tenir a l'altar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia