Successos

seguretat

Roben 15.000 euros a un conductor rus a l'AP-7 fent el truc de la roda punxada

El robatori va ser en un tram de l'autopista a Castelló i la Guàrdia Civil va detenir els lladres a la Jonquera

Els malfactors van llogar un cotxe a París

Els lladres continuen treballant a l'autopista AP-7. Dimecres, van fer el truc de la roda rebentada a un conductor rus que circulava en sentit sud i mentre l'entabanaven dient-li que l'ajudarien a canviar la roda li van robar 15.000 euros.

El conductor, que anava acompanyat d'una dona, va fer una parada a l'àrea de servei de La Plana de l'autopista AP-7, on se suposa que els malfactors el van controlar i li van punxar una roda del vehicle. Al cap de poca estona de reprendre el viatge, el conductor es va adonar que tenia rebentada una roda de darrere i es va aturar al voral. Un moment després, es va aturar davant seu un Audi d'on van sortir tres homes que es van oferir amablement a ajudar-lo a canviar la roda. Mentre es posava a canviar la roda, va aparèixer un altre ocupant del vehicle que, de forma ràpida, va entrar al cotxe de la víctima i va robar, segons la denúncia que va fer després el rus, una bossa que contenia 15.000 euros i tres telèfons mòbils. Els homes de l'Audi, un cotxe que havia estat llogat en un aeroport de París, van pujar al seu cotxe i van fugir a gran velocitat, deixant les víctimes en plena autopista palplantades i sense telèfon per trucar. Quan va poder reprendre el viatge, el conductor rus va anar fins a la caserna de la Guàrdia Civil d'Almenara (la Plana Baixa) i va denunciar els fets.

Amb les dades del vehicle que conduïen els malfactors, la Guàrdia Civil va alertar la resta de cossos policials, tant cap al nord com cap al sud del punt del robatori, i també el centre de coordinació policial del Pertús. L'avís policial va donar el seu fruit dimecres a la tarda, quan la Guàrdia Civil va detectar el vehicle sospitós a la Jonquera, quan tornava cap a l'Estat francès i el va aturar. Van identificar els seus ocupants –un serbi de 42 anys, un macedoni de 49 anys i un kosovar de 45 anys– i els van detenir per un delicte de furt.

Segons la Guàrdia Civil, els tres homes tenen moltes detencions per fets similars i formen part d'un grup organitzat que es dedica a llogar cotxes per perpetrar robatoris i furts, sobretot a les àrees de servei per tot el territori de l'Estat espanyol.

L'herència dels peruans

Els robatoris perpetrats a l'autopista després de distreure les víctimes, amb la roda rebentada, tirant-los un pedra o aturant-los fent-se passar per policies que fan controls, tradicionalment s'han anomenat de tipus peruà, perquè hi va haver una dècada que els lladres que s'havien especialitzat en aquest modus operandi eren grups de peruans. Ara, però, el sistema l'han adoptat lladres de totes les nacionalitats que recorren les carreteres, sobretot les autopistes, buscant víctimes incautes, normalment estrangers que acaben d'entrar al país i que porten diners per a l'estada. Generalment, no utilitzen la intimidació, cosa que fa que el delicte tingui menys gravetat i difícilment se'ls decreta presó preventiva. Els botins són elevats.

460
quilòmetres
hi ha des d'on es va perpetrar el robatori fins a la Jonquera, on van ser detinguts els sospitosos.
15.000
euros
va denunciar el conductor rus que li havien robat de dins del cotxe.
3
homes,
,un serbi, un macedoni i un kosovar van ser detinguts pel robatori.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia