Successos

tribunals

Afronta deu anys de presó pel segrest de dos homes, a Sant Joan les Fonts

L'acusat va retenir les víctimes en un cotxe i les va obligar a anar per municipis del Gironès i la Selva per intentar treure diners en caixers i comprar en comerços

El ministeri fiscal demana una pena de deu anys de presó per a Faissal Hadda, un jove d'origen marroquí acusat d'haver segrestat durant unes hores dos homes, amb qui va contactar a Sant Joan les Fonts. Segons es recull en l'escrit de conclusions provisionals de l'acusació pública, el succés va tenir lloc el 25 de novembre del 2011. L'imputat, que estava en situació irregular a l'Estat espanyol, va actuar juntament amb tres menors. Inicialment, Hadda i dos dels seus còmplices es van apropar a un quart de tres de la tarda a David Masvernat, que acabava d'aparcar el seu vehicle Seat Córdoba al carrer Cisteller de Sant Joan les Fonts. Li van preguntar si els podia portar en cotxe fins a prop de Banyoles, Masvernat ho va acceptar i va dir a un seu amic, Arsentiy Bogdanovich, que també els acompanyés. Tots cinc van pujar a l'automòbil i, durant el trajecte, el principal acusat va canviar d'opinió respecte a la destinació on pretenia anar. Van agafar l'autovia A-26, es van dirigir a Girona i, posteriorment, a Salt. Van parar al carrer Costabona, van recollir un altre menor i van seguir la ruta per un camí rural fins a arribar a un descampat, on van obligar Masvernat a aturar el turisme.

El menor que ocupava el seient del copilot va sostreure les claus del contacte del cotxe i la cartera del conductor. Per aconseguir-la, el va amenaçar de matar-lo i, en veure que no hi tenia diners, li va propinar diversos cops de puny a la cara i al cap. Un altre menor, al mateix temps, repetia que “eren perillosos”, advertia a les víctimes que posarien fi a la seva vida, va agredir als braços i al cap Arsentiy i li va arrabassar una cadena de plata amb una creu que portava al coll.

Hadda i els seus acompanyants van escorcollar aleshores l'automòbil a la recerca de diners. Com que no en van trobar, van exigir a Masvernat que els facilités el número secret d'una targeta de La Caixa, tot i que ell els va explicar que es tractava d'una targeta del carnet jove que només era per obtenir descomptes, i que no servia per treure diners en caixers ni per pagar en establiments. Els acusats, però, no li van fer cas i van obligar-lo a conduir fins a diferents municipis per tal de trobar caixers automàtics d'on poder extreure diners. En primer lloc, el van fer anar a una sucursal de La Caixa situada al número 1 del passeig dels Horts de Fornells de la Selva. Hadda i un dels menors van acompanyar Masvernat a l'entitat, tot indicant-li que no cridés ni fes cap moviment sospitós perquè si no el tornarien a colpejar. Els altres dos menors es van quedar al cotxe vigilant Arsentiy, a qui al llarg d'aquest periple van prendre les vambes.

Descoberts per un mosso

Com que el caixer no va acceptar la targeta, ho van intentar en altres i van mirar de comprar en comerços, tot i que el resultat sempre va ser sense èxit. No van aconseguir el seu propòsit de treure diners en un caixer situat al número 35 del carrer Estació de Riudellots de la Selva, on tampoc no els van admetre la targeta per pagar productes del supermercat Novavenda del carrer Països Catalans. Es van desplaçar, tot seguit, a Vilobí d'Onyar i a Cassà de la Selva. En aquestes poblacions no van arribar a baixar del vehicle, i es van dirigir finalment a Quart. Com en la resta d'ocasions, no van poder retirar diners en un caixer ubicat al número 65 de la carretera que va de Girona a Sant Feliu de Guíxols, ni tampoc van aconseguir adquirir sucs i productes de brioixeria de la fleca Vena de Quart. En sortir de la botiga, van fugir corrents, després que un mosso que estava fora de servei els va intentar identificar, ja que l'agent va sospitar de l'actitud dels acusats i va observar que tenien aparcat l'automòbil a la vorera.

LA DATA

11.03.14
El judici per aquest cas està previst que es faci a la secció quarta de l'Audiència de Girona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia