Successos

SEGURETAT

Detenen els sospitosos de l'assalt violent a una dona gran de Bescanó

Els mossos han arrestat un grup de quatre marroquins, un d'ells de 17 anys, que també estan imputats per haver saquejat vint cases al Gironès i la Selva

Els Mossos han detingut tres homes marroquins, Mohamed Hajji, de 27 anys i veí de Salt; Mohamed Zadakht, de 23 anys i veí d'Anglès, i un noi de només disset anys, com a sospitosos de ser els autors de l'assalt violent que el 4 de gener van perpetrar tres encaputxats a Concepció Macias, una dona de 72 anys que van abordar quan estava sola a casa seva, a can Guillem Nou de Bescanó.

Tot i que els lladres van acorralar la víctima i la van arreplegar pels cabells, ella va tenir la destresa de pressionar el penjoll de teleassistència i els assaltants van fugir sense el botí que exigien: les joies.

Juntament amb els tres sospitosos d'aquest robatori violent, els mossos han detingut un altre noi, Ali Fayda, de vint anys i veí de Salt, i sospiten que formaven un grup organitzat de lladres que, a banda de l'atac a aquesta dona, havien perpetrat vint robatoris més en habitatges de Salt, Bescanó, Anglès i Cassà de la Selva.

El noi menor d'edat, que és germà d'un dels principals implicats en el cas de l'assassinat del Bar Tragos de Girona, és considerat l'element més actiu de la banda de lladres i li imputen l'assalt violent i tretze robatoris amb força. Cinc d'aquests robatoris es van perpetrar en cases de pagès a prop de can Guillem Nou el mateix dia 4 de gener. Aquest noi ahir, després de ser posat a disposició de la fiscalia de menors, va ser traslladat preventivament a un centre de reclusió de menors tancat de Palau de Plegamans. Hajji, Zadakht i Fayda van ser posats a disposició judicial ahir a la tarda i tots tres van quedar en llibertat provisional. Un cinquè home, que era a la presó per altres afers, ha estat imputat per un robatori.

A Mohamed Hajji li atribueixen l'assalt a can Guillem Nou i sis robatoris més; a Mohamed Zadakht, el consideren responsable de l'assalt i sis robatoris amb força, un dels quals en grau de temptativa, i a Ali Fayda, que consideren que no va anar amb els seus camarades a can Guillem Nou, li imputen nou robatoris a habitatges. Els mossos imputen a tots plegats un delicte de pertinença a grup organitzat i els consideren responsables d'un reguitzell de robatoris que es van perpetrar en cases de la població d'Anglès, dos dels quals el 5 de gener, aprofitant l'avinentesa que la gent era a la cavalcada dels Reis.

LA DATA

04.01.14
Tres encaputxats
van assaltar una dona que estava sola a can Guillem Nou de Bescanó.

LA XIFRA

20
saquejos
a cases atribueixen els Mossos al grup d'homes detinguts.

Empresonat pel robatori violent de mòbils

Un noi marroquí de 21 anys, Youssef Hadda, ha estat empresonat per ordre judicial després que fos detingut per diversos robatoris violents per emportar-se els mòbils de les víctimes. Hara ha estat identificat com un dels joves que el 5 de febrer, al voltant de les tres de la tarda, van abordar tres alumnes –dos majors d'edat i un menor d'edat– veïns de Cassà de la Selva que sortien de l'institut i es dirigien a casa seva. Quan es trobaven fora del nucli antic, tres nois van aturar-los i van començar a amenaçar-los amb una navalla perquè els donessin tot el que portaven a sobre. A més, els lladres van clavar un cop de puny al cap i a l'orella a una de les víctimes.

Un cop perpetrat el robatori, els lladres van fugir del lloc dels fets pujant a un cotxe que els esperava a la zona. Segons ha apuntat la policia de Cassà de la Selva a l'ACN, en total hi estarien implicades cinc persones: tres joves que van amenaçar les víctimes i dos nois més que estarien esperant els lladres a l'interior del vehicle.

Dimecres passat, es va localitzar i detenir Youssef Hadda, que acumula quinze detencions per fets similars i havia sortit de la presó feia uns mesos. Els robatoris de telèfons mòbils s'han convertit en un dels delictes més habituals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia